Wat betekend KNX?

Wat betekend KNX?

Binnen KNX wordt er geprogrammeerd met ETS (Engineering Tool Software), dit is fabrikant onafhankelijke software voor het configureren van slimme gebouw beheer systemen. De afkorting KNX staat voor Konnex en is de vervangende naam voor meerdere oudere gebouw automatisering systemen.

Wat is nodig voor KNX?

De aanleg van KNX is heel eenvoudig, omdat de KNX buskabel van schakelaar naar schakelaar wordt aangelegd, afgetakt en doorgelust kan worden. Bij een conventionele installatie is er voor verlichting, gordijnen, verwarming, ventilatie, muziek een aparte schakelaar, kabel, inbouwdoos en schakelaar nodig.

Wat is een KNX component?

KNX is een standaard voor bedrade domotica en gebouwautomatisering. De techniek bestaat sinds 1999 en beschrijft hoe apparaten zoals sensoren en actoren met elkaar kunnen communiceren. De standaard wordt beheerd door de KNX Association. Naast de hoge kosten is een KNX-installatie ook redelijk inflexibel en star.

Welke fysieke communicatiemedia worden door KNX ondersteund?

Communicatiemedia

  • Bus kabel, twisted pair (2 datalijnen, 9600 bit/s, tot 58000 apparaten, voeding SELV maximaal 30 V DC)
  • Power line (communicatie signaal 105,6 KHz tot 115,2 kHz, 1200 bit/s)
  • RF (868.3 MHz, 16384 bits/s Manchester coded, unidirectioneel en bidirectioneel)
  • IP (Ethernet)

Wat is een KNX bus?

Knx is de meest gebruikte standaard voor gebouwautomatisering in commerciële omgevingen. De knx-standaard is een samenvoeging van de drie vroegere standaarden EHS, Batibus en EIB/Instabus. De standaard wordt ontwikkeld door de KNX Association, die ruim driehonderd leden heeft.

Welke componenten heb je minimaal nodig voor een KNX installatie?

Voor een werkend knx-netwerk zijn verder minimaal een busvoeding en een programmeerinterface nodig. De programmeerinterface wordt via rs232, usb of ethernet op een computer met ETS aangesloten. Eenmaal geconfigureerd werkt een knx-netwerk in principe autonoom.

Hoe werkt KNX?

Hoe werkt een KNX-systeem? Er bestaan 4 KNX transmissiemedia voor de overdracht van informatie: de buskabel, het stroomnet, RF-golven en via een IP-netwerk. Wanneer een buskabel als transmissiemedium wordt gebruikt, bestaat het KNX-systeem hiërarchisch uit lijnen en zones. De kleinste installatie-unit is een lijn.

Hoe werkt KNX systeem?

Hoe werkt het KNX-systeem? Het KNX systeem heeft 4 transmissiemedia voor de overdracht van informatie. Dit zijn RF-golven, het IP-netwerk, de buskabel en het stroomnet. Deze communiceren allemaal met elkaar en zorgen ervoor dat ze op de juiste manier met elkaar werken.

Hoe werkt KNX RF?

Apparaten in een KNX-installatie die gebruikmaken van radiotransmissie (RF), zijn niet onderhevig aan welk soort hiërarchische opstelling dan ook. Ze kunnen zo ongeveer op iedere locatie worden geïnstalleerd en als ze binnen de reikwijdte van radiogolven zijn, kan elke sensor met elke actor communiceren.

Hoe werkt een buskabel?

Bij domotica gebeurt de sturing via een universele datakabel: de buskabel. Naast de elektriciteitskabel voor de voeding (220 volt) lopen er aparte buskabels naar alle schakelaars en/of stopcontacten in huis. Zo zijn alle sensoren (schakelaars, bewegingsmelders, lichtsensoren, …) in één lus met elkaar verbonden.

Hoe werkt een KNX systeem?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven