Wat betekenen de symbolen op plastic?

Wat betekenen de symbolen op plastic?

Alle plastic verpakkingen, van plastic bakjes tot en met plastic zakjes, zijn voorzien van symbolen. Deze symbolen kunnen iets zeggen over het soort materiaal, de bron van het materiaal van een verpakking of over de manier waarop er na gebruik met de verpakking moet worden omgegaan, de afvalfase.

Wat betekenen de symbolen op een verpakking?

Elke producent krijgt er mee te maken; symbolen op verpakkingen.

  • Kringloopsymbool. Het kringloopsymbool geeft aan of een product kan worden gerecycled.
  • Kringloopsymbool met percentage.
  • Papier & karton.
  • Glasbaklogo.
  • Symbool kunststof recycling.
  • Symbool metalen verpakkingen.
  • Symbool blik recycling.
  • Symbool Aluminium.

Wat betekent PP op plastic?

PP staat voor polypropeen of polypropyleen (de originele naam na de ontwikkeling in 1950) en is een vrijwel onbreekbaar plastic. Daarnaast is polypropyleen bestendig tegen bacteriegroei en kan het materiaal, na verhitting, elke vorm aannemen. Maar PP kan ook gezaagd en gelast worden.

Wat betekent PE op verpakking?

PE folie, gemaakt van het polymeer polyetheen is een veel gebruikt verpakkingsmateriaal. Het is de meest gebruikte kunststof (plastic). De oudere naam, polyethyleen wordt nog veel gebruikt en is nog steeds de meest gebruikte benaming bij de producenten en verbruikers van deze kunststof.

Wat is het symbool van statiegeld?

Staat er geen enkel symbool op het bierflesje dat statiegeld aangeeft? Dan moet het flesje in de glasbak. In sommige gevallen wordt er ook een glasbaklogo op het etiket vermeld. Dit logo staat op eenmalige glazen verpakkingen die worden gerecycleerd.

Het geeft aan dat het product gerecycleerd kan worden (maar dat betekent nog niet dat het ook daadwerkelijk gerecycleerd wordt). Wanneer er een % bij staat, betekent het dat het product gerecycleerde materialen bevat.

Wat betekent PP 5?

Code 5 – Polypropeen of PP: veilig PP oftewel Polypropeen is een wat harder soort plastic. Ook het meeste magnetron plastic is vaak van dit materiaal gemaakt.

Is PP milieuvriendelijk?

PP is milieuvriendelijker in productie, en zorgt dus voor minder water-en luchtverontreining dan PVC. PP kan hergebruikt en gerecycleerd worden, maar omdat PP nog niet lang gebruikt wordt, wordt er momenteel nog niet veel materiaal hergebruikt.

Wat betekent Cpet?

Cardio Pulmonary Exercise testing, afgekort CPET is een symptoom gelimiteerde maximale inspanningstest waarbij nadat eerst anamnese, lichamelijk onderzoek, ECG en longfunctie in rust zijn beoordeeld in +/- 12 minuten functioneel in één keer zowel diverse cardiale, pulmonale als inspanningsfysiologische parameters …

Wat is APET?

A-Pet staat voor Amorf PolyEthyleen Tereftalaat. APET is een kunststofsoort welke wij gebruiken voor het ontwikkelen van onze kunststof verpakkingen. APET is breed inzetbaar.

Hoe herken je statiegeld flesjes?

De kleine plastic flesjes met water of frisdrank waar statiegeld op zit, zijn te herkennen aan een speciaal logo op het flesje. Dat logo zie je op de foto hieronder. De flesjes moeten het liefst onbeschadigd en met dop worden ingeleverd bij de inzamelpunten.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven