Wat betekent 1 of 2 op kentekenplaat?

Wat betekent 1 of 2 op kentekenplaat?

Soms staat op de kentekenplaat een cijfer (bijvoorbeeld 1 of 2) boven het eerste streepje op de plaat. Dit cijfer geeft aan hoe vaak er kentekenplaten voor het voertuig zijn afgegeven. Op de eerste afgegeven kentekenplaat staat niets boven het liggende streepje.

Hoeveel nummerplaten?

Iedereen die een auto in het verkeer brengt, krijgt een nummerplaat naar Europees model. Zo verdwijnen de oude nummerplaten met meestal zes tekens uit het straatbeeld. 8,18 miljoen nummerplaten worden nog altijd actief gebruikt, waarvan nog altijd ruim 1,3 miljoen oude platen.

Wat betekent de 1 op een Belgisch kenteken?

In 2010 werd in België een nieuw systeem ingevoerd voor nummerplaten. Sindsdien beginnen alle nummerplaten die worden uitgereikt met een “1”. De eerste “Europese nummerplaat” werd uitgereikt aan de Responsible Young Drivers, een organisatie die zich inzet voor veiliger verkeer.

Wat betekend kenteken?

Een kenteken is een teken waaraan iets of iemand herkenbaar is. In het bijzonder is een kenteken een nummer (letter- en cijfercombinatie) van een voertuig (exemplaar), aangebracht op een of meer op dat voertuig bevestigde kentekenplaten, en op een bijbehorend (papieren) kentekenbewijs.

Wat is duplicaatcode kenteken?

Op een kentekenbewijs staat een duplicaatcode aangegeven. De duplicaatcode geeft aan hoeveel vervangende kentekenbewijzen voor het betreffend voertuig zijn afgegeven. Met de duplicaatcode wordt de geldigheid van het papieren kentekenbewijs gecontroleerd.

Waarom hebben sommige Belgische kentekens groene letters?

Ze is bedoeld om proefritten te maken met het oog op een Europese of nationale goedkeuring van voertuigen, systemen, onderdelen en technische eenheden van voertuigen. Ze begint met een Y, gevolgd door drie letters en drie cijfers.

Hoe werken kentekens in Belgie?

Belgische kentekens, vaak ook nummerplaten genoemd, bestaan uit een robijnrode combinatie op een witte achtergrond. De combinatie kan bestaan uit letters, cijfers en streepjes. De volgorde hiervan hangt af van de periode waarin de nummerplaat is uitgereikt.

Wat betekent Aa op kenteken?

Deze kentekens staan op naam van het Koninklijk Staldepartement en zijn voor leden van het Koninklijk Huis en enkele functionarissen van het Koninklijk Staldepartement. Wanneer een voertuig met AA-kenteken wordt verkocht, krijgt het een nieuw en regulier kenteken.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven