Wat betekent 800 mAh bij batterijen?

Wat betekent 800 mAh bij batterijen?

De capaciteit van een batterij wordt vaak uitgedrukt in mAh wat staat voor Milliampère-uur. Dit getal drukt uit hoe lang (in uren) de batterij een bepaalde stroom (mA) kan geven (h x mA). Als er dus meer stroom van de batterij wordt gevraagd zal de batterij eerder leeg zijn.

Wat is 1500 mAh?

Wat is MAh (milliampère-uur)? Deze stroomsterkte wordt uitgedrukt in milliAmpère maal het aantal uren (hours) dat de batterij stroom kan geven (mA x h). Hoe meer stroom van een batterij gevraagd wordt, hoe minder uren de batterij meegaat. Een batterij met een hogere capaciteit heeft dus een langere gebruikstijd.

Hoeveel is 20000 mAh?

Zo vaak laad je jouw apparaat op

iPhone Android smartphone
5.000 mAh 1 keer Net geen 1 keer
10.000 mAh 2 tot 3 keer 1 tot 2 keer
20.000 mAh 4 tot 6 keer 2 tot 4 keer
27.000 mAh 6 tot 8 keer 3 tot 5 keer

Hoeveel is 1000 mAh?

De afkorting mAh staat voor milliampère per uur en is de eenheid die aangeeft hoe lang (per uur) de powerbank een bepaalde hoeveelheid stroom (mA) kan leveren. Een standaard adapter bij een smartphone heeft een output van 1000 mA. Wanneer u uw smartphone een uur lang oplaadt beschikt uw smartphone over 1000 mAh.

Wat zegt mAh over batterij?

De beperkende factor bij batterijen is hoe lang ze capaciteit af kunnen geven. Deze capaciteit staat op de batterij aangegeven, in mAh of Ah. Dit staat voor (milli)Ampère-uur. Een batterij met een capaciteit van 2400 mAh kan bijvoorbeeld 1 uur 2400mAh leveren, of 2 uur 1200 mAh, of 4 uur 600 mAh en ga zo maar door.

Wat is mAh op een batterij?

mAh: een rekensom voor de batterijcapaciteit mAh geeft de batterijcapaciteit van je telefoon aan. Dit getal bepaal je met een rekensom. Die gaat als volgt: de tijd dat een batterij op een lading meegaat (de h in mAh) vermenigvuldig je met het stroomverbruik van de telefoon (de mA in mAh).

Hoeveel mAh is een watt?

Op sommige accu’s wordt het vermogen van de accu niet aangegeven in mAh (milliampère uur) maar in Wh (watt uur). Het milliampère uur kan dan berekend worden door het aantal watt uur te delen door het aantal volt, en te vermenigvuldigen met duizend.

Hoe hoger mAh hoe beter?

Het is de afkorting van milliAmpère/uur (of in het Engels: milliAmpère/hour). Hoe hoger de hoeveelheid mAh, hoe groter de batterijcapaciteit en hoe langer jij je telefoon kunt gebruiken.

Wat betekent 6000 mAh?

De laadt capaciteit van een powerbank voor je telefoon of tablet wordt altijd uitgedrukt in mAh. mAh staat voor Milliampère-uur en wordt gebruikt om de laadt capaciteit aan te geven. mAh drukt uit hoelang de batterij (powerbank) stroom kan geven.

Hoeveel uur is mAh?

Een milliamp-uur, oftewel milliampère-uur, is een duizendste van een ampère-uur, dus een 1000 mAh-batterij zou gelijk zijn aan een 1 Ah-batterij.

Wat is 3000 mAh?

Wat betekent mAh (3000 mAh) in een batterij? Dat is een aanduiding van de lading: milli-Ampère-uur. Met 3000 mAh zou je 100 uur lang een stroom van 30 mA moeten kunnen leveren; of 30 uur lang 100 mA, enz.

Hoeveel mAh kost het om een telefoon op te laden?

Een groter 20.000 mAh model is handig voor een weekend kamperen met z’n tweeën, maar past waarschijnlijk niet meer in je zak. Veel smartphones ondersteunen snelladen; kijk hiervoor goed of jouw toestel Quick Charge (Android) of Power Delivery (Apple en sommige Android toestellen) nodig heeft.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven