Wat betekent Bernabeu?

Wat betekent Bernabeu?

Spaanse voetbalclub te Madrid. Real Madrid werd opgericht in 1902, voert sinds 1920 de naam ‘Real’ (koninklijk) en speelt in het Estadio Bernabeu (capaciteit 120 000 toeschouwers), dat genoemd is naar zijn president don Santiago Bernabeu.

Waar ligt het stadion van Real Madrid?

Estadio Santiago Bernabéu
Real Madrid CF/Stadions

Hoe groot is Bernabeu?

45 m
Estadio Santiago Bernabéu/Hoogte

Hoe kwam het stadion van Real Madrid aan zijn naam?

Het stadion werd ingehuldigd op 14 december 1947 na een bouwperiode die drie jaar in beslag nam. Destijds heette het stadion nog ‘Nuevo Estadio Chamartin’. De huidige naam is te danken aan de toenmalige voorzitter Santiago Bernabéu Yeste. Het stadion kreeg zijn naam op 4 januari 1955.

Hoe heet het voetbalstadion van Real Madrid?

Estadio Santiago Bernabéu, kortweg Bernabéu, is het stadion van Real Madrid, in Madrid. Sinds de laatste aanpassingen in 2005 heeft het stadion een capaciteit van 81.044 toeschouwers. In oktober 1944 werd gestart met de bouw van het stadion.

Waar komt Real Madrid vandaan?

Real Madrid Club de Fútbol is een Spaanse voetbalclub uit Madrid. De club werd opgericht op 6 maart 1902 als Madrid Club de Fútbol.

Hoe is Real Madrid ontstaan?

6 maart 1902
Real Madrid CF/Opgericht

Wat betekent Real van Real Madrid?

Real Madrid werd op 6 maart 1902 opgericht als Madrid Club de Fútbol. Juan Padrós Rubió werd destijds de eerste clubpresident. Op 29 juli 1920 ontving de club van koning Alfons XIII het predicaat Real (Koninklijk).

Wat zijn de kleuren van Real Madrid?

Wit
Real Madrid CF/Kleuren

Vanaf de oprichting zijn de thuiskleuren van Real Madrid volledig wit. Slechts 1 jaar speelde Real niet in het wit. De club werd dit jaar uitgeschakeld door FC Barcelona tijdens de Copa del Rey. Volgens de president brachten de nieuwe kleuren ongeluk en er werd weer besloten om in het wit te spelen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven