Wat betekent Betlehem?

Wat betekent Betlehem?

Bethlehem (Arabisch: بيت لحم Bayt Lahm, Hebreeuws בית לחם, Beit Lechem, “broodhuis”) is een Palestijnse stad op de Westelijke Jordaanoever, een lokaliteit van de Palestijnse Autoriteit en hoofdstad van het Gouvernement Bethlehem met 32.000 inwoners (2016).

Wat betekent Efratha?

Efrat of Efrata (Hebreeuws: אפרת; Arabisch: أفرات) is een Israëlische nederzetting op de Palestijnse Westelijke Jordaanoever, gesticht in 1983. Deze is gevestigd tussen Bethlehem en Hebron, 6,5 km binnen de Groene Lijn, de formele grens tussen Israël en de Westelijke Jordaanoever in het Gouvernement Bethlehem.

Wat is de naam van het land van Jezus en de hoofdstad?

Israël (officieel de Staat Israël) is een land in het Midden-Oosten. Israël grenst aan Libanon, Syrië, Jordanië en Egypte en ligt aan de Middellandse Zee. Het land heeft zo’n 8,7 miljoen inwoners, en de hoofdstad is, volgens Israël zelf Jeruzalem (veel andere landen erkennen Jeruzalem als hoofdstad niet.

Hoe ging Maria naar Bethlehem?

Volgens het evangelie van Lucas reisden Jozef en Maria zo’n tweeduizend jaar geleden van Nazareth naar Bethlehem. Daar zou Maria het leven hebben geschonken aan Jezus. Trouw reist hen dwars door het Heilige Land achterna en ontmoet een slinkende, worstelende christelijke gemeenschap. ‘Jezus was een Palestijnse Jood.

Waar gingen Jozef en Maria naar toe na Bethlehem?

De vlucht naar Egypte is het Bijbelse verhaal in Matteüs 2:13-23 over de vlucht van Jozef en Maria met het pasgeboren kindje Jezus naar Egypte nadat ze door een engel zijn gewaarschuwd over de aanstaande kindermoord van Bethlehem.

Hoe heette Israël in de tijd van Jezus?

Nazareth (Israël) – Wikipedia.

Wat betekent Jerusalem?

Jeruzalem, hoofdstad van het land Israël, stad waar de eerste koningen zich vestigden en waar de tempel werd gebouwd; heilige stad van de joden, later ook van de moslims en christenen. Het hemelse Jeruzalem, de hemel.

Wat is de echte naam van Jezus?

De titel messias werd al snel tot een tweede naam voor Jezus en hij staat daarom onder christenen bekend als Jezus Christus of Christus Jezus.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven