Wat betekent de naam Juna?

Wat betekent de naam Juna?

Juna is een Latijnse meisjesnaam en betekent ‘de jongeling’ of ‘gewijd aan Jupiter’.

Wat is de betekenis van de naam Mila?

Herkomst en betekenis Mila Mila is afgeleid van Slavische namen die het element ‘milu’ bevatten. Dat betekent ‘geliefd’. In het Hongaars komt de naam ook voor als variant op Emilia of Camilla.

Wat is de betekenis van de naam Nova?

Herkomst en betekenis Nova Nova is een meisjesnaam die de vrouwelijke variant van het Latijnse woord ‘novus’ is. Dit betekent ‘nieuw’. Het woord nova wordt ook gebruikt in de sterrenkunde. Een ster die plotseling toeneemt in helderheid noem je een (super)nova.

Wat betekent de naam Lune?

Lune is een meisjesnaam die afgeleid is van het Franse woord ‘lune’. Dit betekent maan. Het is een variant op de naam Luna.

Welke naam past bij Juna?

Alternatieven en suggesties bij Juna: Iuna,Jana,Jena,Jina,Jona,Jua,Juana,Jula,Yuna,June,Luna,Nova,Mila,Liv,Elin..

Wat betekent June?

June is de Engelse naam voor de maand juni. Deze maand dankt haar naam aan de Romeinse godin Juno. Zij was de vrouw van de oppergod Jupiter. De godin werd gezien als de koningin van het hele universum, de beschermer van de vrouwen en de godin van het huwelijk.

Wat is de betekenis van de naam Yara?

Yara is een meisjesnaam afkomstig uit het Slavisch en is vermoedelijk afgeleid van Jaromir. Deze naam is opgebouwd uit twee naamstammen. ‘Jaro’ betekent ‘heftig (van karakter)’. De tweede stam is ‘mir’, wat de betekenis ‘beroemd’ of ‘vrede, wereld’ heeft.

Wat betekent de naam Noe?

Noë is afgeleid van Noach. Noach is een Hebreeuwse naam, de betekenis ervan is ‘rust, troost’. In Zuid-Nederland was in de zestiende eeuw al wel de vorm Noë in gebruik.

Wat is de betekenis van de naam Nora?

Nora is een meisjesnaam, die een verkorte vorm is van Eleonora of Honora. Voor de betekenis van Eleonora bestaan twee verklaringen. Mogelijk is de bron het Arabische woord ‘ellinor’, dat ‘God is mijn licht’ betekent. In het Arabisch is Noor een variant op Nur, dat ‘licht’ betekent, of op Nuri, met de betekenis ‘vlam’.

Welke naam past bij Novan?

Jongensnaam, stoer en origineel, twee lettergrepen: Novan Alternatieven en suggesties bij Novan: Novar,Novak,Nevan,Nivan,Noan,Nolan,Noran,Nova,Novah,Julan,Roan,Liam,Noah,Milan,Otis..

Welke naam past bij Lune?

Leuke naam: Lune! Jongen: Sverre, Glenn, Finn, Jurre, Flynn, Silas, Senn, Sepp, Serge, Tybo, Tigo, Tobi, Menno, Mats, Matse. Meisje: Sterre, Imre, Silje.

Hoe spreek je de naam Lune uit?

Als je wel graag de u-klank wil zou ik zelf eerder voor Lune gaan. Als ik Luna zie spreek ik het inderdaad automatisch uit als Loena. Maar het belangrijkste is dat je gaat voor de naam die je het mooist vindt, mensen wennen vanzelf wel aan de uitspraak.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven