Wat betekent die E op een verpakking?

Wat betekent die E op een verpakking?

Daarom willen fabrikanten liever gemiddeld 1000 gram toevoegen. Dit gemiddelde wordt aangegeven met het e-symbool op de verpakking. Het symbool geeft aan dat: Het gemiddelde van de werkelijke hoeveelheid product van de voorverpakkingen in een partij ten minste gelijk is aan de gedeclareerde hoeveelheid.

Waarom staat er een E achter liter?

Het e-tje op een verpakking geeft aan dat het genoemde getal (gewicht, volume) een gemiddelde is.

Welke informatie moet op het etiket van een voedingsproduct te vinden zijn?

Op het etiket van voedingsmiddelen moeten onder meer de naam van het product en de naam en het adres van de producent staan. En ook de ingrediënten, de houdbaarheidsdatum, E-nummers en een productiecode of partijcode.

Wat staat er op het etiket?

De algemene eisen die aan de verpakking worden gesteld zijn de volgende:

  • Vermelding van de naam en adres van de fabrikant;
  • Vermelding van de naam en adres van de Europees Geautoriseerd Vertegenwoordiger;
  • Productnaam;
  • CE-markering;
  • Het land waar het product geproduceerd is;

Wat betekent de e Na gram?

Door naast de nominale hoeveelheid het e-teken te zetten, verklaart u dat de hoeveelheid van het product aan de Europese regels voldoet. U mag het e-teken aanbrengen op producten met een gewicht of volume van: minimaal 5 gram of 5 milliliter. maximaal 10 kg of 10 liter.

Wat betekent 1 liter E?

Vaak zie je achter de inhoudsmaat het lettertje “e” staan. Met dit kleine lettertje vrijwaart de fabrikant zich om exact de hoeveelheid te leveren; kleine afwijkingen in gewicht of inhoud zijn toegestaan binnen wettelijk vastgestelde marges.

Wat betekent een e achter een gewicht?

Met het e-teken zegt u als verkoper dat uw product voldoet aan de EU-regels voor de vermelding van het volume of gewicht en voor de manier waarop u dit volume of gewicht moet meten.

Waar staat de letter E voor op een product?

Het ℮-teken (ook EEG-teken of geschat-symbool (Engels: estimated sign) genoemd) is een teken in de vorm van een gestileerde kleine letter e dat in Europa op voorverpakkingen gevonden kan worden voor het aanduiden van de hoeveelheid volgens een genormeerd systeem.

Wat moet een etiket van water bevatten?

Als er meer dan 5% water is toegevoegd aan vleesproducten en -bereidingen die eruit zien als een lap, braadstuk, plak, portie of karkas, dan moet de aanwezigheid ervan worden vermeld in de benaming van het levensmiddel.

Wat betekent de E achter het gewicht?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven