Wat betekent een omvang?

Wat betekent een omvang?

De omvang geeft de grootte of de omtrek van iets weer.

Wat is een ander woord voor omvang?

maat (zn) : afmeting, dimensie, formaat, gehalte, graad, grootte, hoeveelheid, inhoud, kwantiteit, mate, omvang, slag, uitgebreidheid, verhouding, verhoudingen, proportie. verhouding (zn) : afmeting, dimensie, evenredigheid, grootte, maat, omvang, proportie, ratio, reden, schaal, uitgebreidheid.

Wat is verdraagzaam zijn?

verdraagzaamheid – zelfstandig naamwoord uitspraak: ver-draag-zaam-heid 1. de bereidheid om van anderen ook minder leuke dingen te verdragen ♢ de verdraagzaamheid jegens buitenlanders is de laatste jaren afgenomen Zelfstandig naamwoord: ver-dr…

Wat is het meervoud van grootte?

Je hebt gezocht op het woord: grootte. groot·te (de; v; meervoud: grootten, groottes) 1omvang, breedte, lengte enz.

Wat is de omvang van een melodie?

Een melodie bestaat uit een aantal tonen die bij elkaar horen. Een muzikale zin is een melodie met een duidelijk hoorbaar begin en eind. Een thema is de hoofdmelodie waaraan je een muziekstuk herkent. De omvang van een melodie is de afstand tussen de laagste en hoogste toon.

Wat is een omvang van een bedrijf?

Om de grootte van uw onderneming te bepalen dient u rekening te houden met drie factoren: het aantal voltijdse equivalente werknemers (VTE); het zakencijfer of het balanstotaal; de eventuele banden van uw onderneming met andere bedrijven.

Wat is een luim?

(-en), veranderlijke gemoedsgesteldheid ; kuur , gril; boert. als trefwoord met bijbehorende synoniemen: luim (zn): fancy, fantasie, gril, kuren, kuur, nuk, toer, wispelturigheid.

Wat is geestelijk?

geestelijk – bijvoeglijk naamwoord uitspraak: gees-te-lijk 1. wat het denken, voelen en willen betreft ♢ geestelijk is hij nog sterk, maar lichamelijk niet 2.

Wat is een ander woord voor verdraagzaam?

Toegeeflijk = 1) Clement 2) Coulant 3) Flexibel 4) Gedwee 5) Genadig 6) Gewillig 7) Goedig 8) Inschikkelijk 9) Lankmoedig 10) Meegaand 11) Soepel 12) Toegevend 13) Tolerant 14) verdraagzaam 15) Weekhartig 16) Zacht 17) Zachtzinnig…

Wat is IJverig gedrag?

IJverig is de manier waarop men iets met toewijding doet, ofwel wanneer iemand iets met drift en werkzame liefde vervuld. Wanneer een kind bijvoorbeeld ijverig aan zijn huiswerk bezig is doet het dit aandachtig en ingespannen. Het kind is dus ook echt serieus en maakt zijn werk met opgewektheid.

Hoe schrijf je ter grootte van?

Antwoord. Correct is: een model op ware grootte. Grootte is een zelfstandig naamwoord, grote is een bijvoeglijk naamwoord (het grote model).

Is het brede of Breede?

Brede of breedte? Het verschil tussen ‘brede’ en ‘breedte’ werkt hetzelfde als bij ‘grote’ en ‘grootte’. Het woord ‘brede’ is een bijvoegelijk naamwoord en ‘breedte’ is een zelfstandig naamwoord. Ook hier kun je het trucje toepassen: vervang het woord door ‘kleine’.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven