Wat betekent een wormgat?

Wat betekent een wormgat?

Een wormgat, ook bekend als een Einstein-Rosen brug, is een hypothetische mogelijkheid om binnen de ruimtetijd sneller dan het licht te reizen. In de normale ruimte kan men tussen twee punten niet sneller reizen dan het licht, maar volgens de theorie van een wormgat bestaat er een “korte weg” in het universum.

Hoe ontstaat een wormgat?

Een wormgat is een hypothetische doorgang of passage door de ruimtetijd, waardoor een soort van “afsnijweg” of “tunnel” ontstaat. Deze passages worden Einstein-Rosen-bruggen genoemd, en zijn in staat om twee punten in de ruimtetijd met elkaar te verbinden.

Hoe werken wormgaten?

Een wormgat is een soort kosmische shortcut. Als een worm van de ene kant van een appel naar de andere kant wil, kan hij eromheen kruipen. Maar hij kan zich ook een weg door de appel heen knagen. Zo creëert hij een afsnijroute – vandaar de term wormgat.

Wat gebeurt er met je in de buurt van een zwart gat?

Een zwart gat is een gebied in de ruimte waar de zwaartekracht zo sterk is dat er niets uit kan ontsnappen, zelfs geen licht. ‘In een zwart gat vallen’ betekent dus: de horizon van het zwarte gat van buiten naar binnen passeren. In het geval van een stellair zwart gat ben je al dood voordat het zo ver is.

Hoe ziet een wormgat eruit?

Een wormgat zou in feite bestaan uit twee gaten met een tunnel ertussen. Aan de ene kant van de tunnel vinden we een zwart gat, aan de andere kant een wit gat. Het witte gat is het tegenovergestelde van het zwarte gat: het stoot materie af. Dus terwijl je een zwart gat ingezogen wordt, zal een wit gat je wegslingeren.

Hoe groot is het zwarte gat in onze Melkweg?

Het meest massieve superzware zwarte gat in de buurt van de Melkweg is naar alle waarschijnlijkheid die van Messier 87 met een geschatte massa van (6,4-7,2) × 109 M☉ op een afstand van 53,5 miljoen lichtjaar.

Wat betekent in een zwart gat vallen?

in een zware periode komen. Voorbeelden: Toen je eerst alleen ging wonen en later bij Bart, viel ik weer in hetzelfde zwarte gat als na mijn scheiding.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven