Wat betekent het als het luchtalarm afgaat?

Wat betekent het als het luchtalarm afgaat?

Het luchtalarm is een sirene die gebruikt wordt om de bevolking te waarschuwen voor gevaarlijke situaties. Als het luchtalarm afgaat moet je naar binnen en de ramen en deuren dicht doen. Als je veilig binnen bent moet je radio en televisie aanzetten op de rampenzender.

Hoe werkt het luchtalarm?

Op de paal van het alarm zit een antenne waarmee het signaal van de brandweercomputer wordt opgevangen. En daaronder zit een kastje met daarin de sirenecomputer. Als het signaal opgevangen wordt stuurt deze een signaal naar de sirenecomputer die het alarm aanzet. Een luchtalarm bestaat uit 3 witte schotels.

Waarom gaat het luchtalarm af Vandaag Utrecht?

Even na 11 uur is in de regio #Utrecht het #luchtalarm afgegaan. Er is geen incident, u hoeft dus geen actie te ondernemen. Tijdens het testen van een van de #WAS-palen zijn per ongeluk alle WAS-palen in de regio afgegaan, waardoor het luchtalarm door de hele regio te horen was.

Waarom klinkt het luchtalarm?

Het luchtalarm waarschuwt voor luchtaanvallen Ja, geluid gaat door de lucht, maar de naam komt toch echt van de oorspronkelijke functie: het luchtalarm werd ingevoerd om te waarschuwen voor luchtaanvallen. Het is namelijk ook bedoeld om te waarschuwen bij een grote brand of als ergens gevaarlijke stoffen ontsnapt zijn.

Hoe zet je het luchtalarm aan?

Waarschuwings- en alarmeringssysteem Ze klinken door het hele land en het geluid moet overal hoorbaar zijn. Toch zal je gemerkt hebben dat de sirenes niet altijd precies om 12.00 uur afgaan. De sirenes worden handmatig (op een computerscherm) geactiveerd door een medewerker op de 112 centrale in de regio.

Waarom gaat alarm af in Utrecht?

In de regio Utrecht is per ongeluk het luchtalarm afgegaan. “We waren aan het werk aan een luchtalarm, één paal, in Rhenen. En tijdens die werkzaamheden zijn per ongeluk alle palen in de regio afgegaan”, zegt een woordvoerder van de veiligheidsregio tegen RTV Utrecht.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven