Wat betekent het woord FAQ?

Wat betekent het woord FAQ?

FAQ staat voor Frequently Asked Questions, of in de Nederlandse taal Veelgestelde Vragen. Op deze pagina worden vragen beantwoord die vaak gesteld worden door bezoekers en / of klanten, er kan ook andere informatie gedeeld worden op deze pagina.

Waarom een FAQ-pagina?

Een FAQ-pagina is een manier om jezelf als expert neer te zetten en je op deze manier te onderscheiden van je concurrenten. Een FAQ met duidelijke antwoorden wekt vertrouwen op bij je klanten. Nieuwe klanten die op zoek zijn naar een oplossing worden overtuigd door het feit dat hun vragen uitgebreid beantwoord worden.

Waarom geen FAQ?

FAQ-pagina’s helpen klanten niet om snel antwoord op hun vraag te vinden. Je weet als klant niet of je vraag een veelgestelde vraag is. En als je dan op een FAQ-pagina terecht komt, moet je vaak tientallen vragen scannen om je eigen vraag te vinden. FAQ-secties zijn ook niet altijd optimaal geschikt voor SEO.

Hoe maak je een FAQ?

Met deze tips pas je de best practices toe voor het FAQs:

  1. Noem een pagina “FAQ”, “Vragen” of “Veelgestelde vragen”
  2. Schrijf vragen vanuit het perspectief van je klant.
  3. Schrijf de veelgestelde vragen pagina als lijst vragen en antwoorden.
  4. Hou je antwoorden kort.
  5. Beantwoord de vraag, link niet alleen naar een andere pagina.

Wat moet er in de FAQ?

FAQ staat voor Frequently Asked Questions, ofwel veelgestelde vragen. Een FAQ-pagina biedt een overzicht van vragen die veelvuldig worden gesteld en geeft de bijbehorende antwoorden. Vaak staan je FAQ’s op een aparte pagina van je website. FAQ-pagina’s kunnen zo lang of kort zijn als je zelf wilt.

Wat is een Fak?

1) (2016) krachtterm. Variant van fok (6)*. Zie ook: facking*. Als je hier bent, dan moet je weer verdrietig zijn, dat overvalt je en dan raak je in paniek.

Wat is een FAQ sectie?

In Nederland kennen we de FAQ als de Veel Gestelde Vragen. Dit is een sectie waar een website antwoord geeft op de, voor hun bekende, meest gestelde vragen. Deze sectie is vaak zo ingericht dat vragen op een gestructureerde wijze worden behandeld.

Hoe komt een FAQ tot stand?

FAQ staat voor Frequently Asked Questions. Het komt ook voor als Q&A, hetgeen staat voor questions and answers. In Nederland kennen we de FAQ als de Veel Gestelde Vragen. Dit is een sectie waar een website antwoord geeft op de, voor hun bekende, meest gestelde vragen.

Hoe maak ik een FAQ in Word?

FAQ aanmaken

  1. Over FAQ. FAQ verwijst naar Frequently Asked Questions.
  2. Hoe kom ik er? > Ga naar de module FAQ > Vragen.
  3. Een nieuwe vraag aanmaken. In de nieuwe vraag zie je een blok met vier tabbladen.
  4. Categorie aanmaken. > Ga naar FAQ > Categorieën en kies > + Nieuwe categorie.
  5. FAQ toevoegen aan je pagina.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven