Wat betekent motor management?

Wat betekent motor management?

Het motormanagement is een computer die ervoor zorgt dat: Brandstof zo optimaal mogelijk verbrandt in de motor. De motor zo zuinig mogelijk omgaat met de brandstof. Het milieu zo min mogelijk belast wordt.

Wat betekend oranje motor lampje?

Oranje lampje brandt, wat nu Kortom, wanneer het oranje motorstoringslampje brandt is er iets mis met de motor of met de electronica die de brandstofinspuiting en de ontsteking regelt. Wanneer het knippert is er sprake van een serieus probleem.

Kan je doorrijden met motorstoring?

Kan ik doorrijden met een motorstoringslampje dat oplicht? Brandt het lampje dat duidt op een storing van de motor op uw dashboard, maar rijdt de auto verder normaal? U kunt dan eventueel blijven doorrijden. Slim is dit echter niet.

Wat is Motordiagnose?

Het gele waarschuwingslampje motordiagnose brandt als de motor draait. Er is een storing van de motor, het uitlaatsysteem of het brandstofsysteem aanwezig. Wanneer het gele waarschuwingslampje motordiagnose dooft, wordt het noodprogramma opgeheven. De auto hoeft niet te worden gecontroleerd.

Wat doet een motormanagement?

Het motormanagement is onderdeel van de ECU (Electronic Control Unit) van een auto en regelt én controleert de verbranding in de motor. Het motormanagementsysteem bepaalt o.a. de juiste hoeveelheid brandstof die ingespoten moet worden om de motor zo efficiënt mogelijk te laten werken.

Wat betekent Oranje uitroepteken in auto?

Brandstofsysteem storing Ga zo snel mogelijk naar de garage als dit lampje gaat branden. Er is namelijk een storing in het brandstofsysteem van je auto. Vaak gaat dit lampje branden samen met het tandwiel en daarna een uitroepteken.

Wat moet je doen bij motorstoring?

Wat moet je doen als het lampje verschijnt? De bedoeling van het motorstoringlampje is dat je als bestuurder weet dat er iets aan de hand is en dat je het best zo snel mogelijk je wagen laat nakijken door een erkend automonteur.

Hoeveel km nog rijden als lampje brand motor?

Als deze op nul staat ​​is er nog een ‘reservetank’ met – meestal – vijf liter brandstof. Hiermee kan in de regel nog zo’n 50 kilometer gereden worden.

Wat betekent storing motorregeling?

IN DE UITLAAT EN REGELT DE ZUURSTOFREGELING VAN BENZINE EN UITLAATGASSEN. HET IS DE UITLAAT LOSSCHROEVEN EN DE SONDE VERVANGEN, DE STEKKERTJES ZITTEN AL AAN DE NIEUWE. …

Waarom brand motormanagement?

Wat betekent het motormanagement lampje Wanneer het motormanagement lampje in uw auto gaat branden, betekent dit dat er een storing gedetecteerd is in het motormanagementsysteem. Het lampje kan zijn gaan branden door problemen met de ontsteking of wanneer er een vervuild gasklephuis is ontstaan.

Wat betekenen de lampjes op het dashboard van je auto?

Een geel/oranje lampje geeft aan dat u de auto spoedig moet laten nakijken, maar duidt niet op acuut gevaar. Een blauw lampje op uw dashboard betekent dat het groot licht van de auto aanstaat. Bij het starten van de auto branden vaak de lampjes ter controle. Deze lampjes moet u zo snel mogelijk laten repareren.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven