Wat betekent MS op een schip?

Wat betekent MS op een schip?

Dit voorvoegsel is niet zoals vaak gedacht een onderdeel van de naam, maar een typeaanduiding of een aanduiding welke betrekking heeft op de taken van het schip. MS is bijvoorbeeld een typeaanduiding voor een motorschip, en CV is een aanduiding voor een taak, namelijk het vervoeren van containers.

Waar staat de naam van een schip?

De naam van het schip staat altijd op de zijkanten. Dichtbij de boeg en op de achtersteven van de romp. Heeft het schip een witte boeg? Dan is de naam zwart.

Hoe oud is de ss Rotterdam?

Het SS Rotterdam uit 1959 is het vijfde schip met die naam, in dienst van de Holland-Amerika Lijn (HAL). Het is een stoomschip met oliegestookte stoomketels en stoomturbines. Het is een van de bekendste naoorlogse Nederlandse passagiersschepen.

Waar staat de afkorting SS voor?

De Schutzstaffel (Nederlands: beschermingsafdeling), beter bekend onder de afkorting SS, of ook wel de Duitse Zwarthemden was een organisatie binnen de Duitse nazi-partij, de Nationaalsocialistische Duitse Arbeiderspartij (NSDAP). De groepering groeide uit tot wat de nazi’s beschouwden als een elite-eenheid.

Hoe noem je een bed op een boot?

1> vaste slaapplaats aan boord van een schip.

Waar staat HMS voor?

Voor Britse marineschepen is het His (of Her) Majesty’s Ship, afgekort tot HMS, voor Belgische marineschepen Belgian Naval Ship (BNS) en Deense marineschepen: KDM (Kongelige Danske Marine).

Waar staat de afkorting MS voor?

MS is een aandoening in de hersenen en het ruggenmerg, waarbij er op verschillende plekken ontstekingen ontstaan. Die ontstekingen zorgen ervoor dat de hersenen sommige functies niet goed kunnen uitvoeren.

Wat betekent de afkorting ZR?

Zijner Majesteits, in Nederlandse scheepsnamen.

Wie heeft de ss Rotterdam gekocht?

Op 2 november 2012 werd bekendgemaakt dat Woonbron het schip aan WestCord Hotels heeft verkocht voor € 29,9 miljoen. De hotelketen heeft in Nederland al 14 hotels, waaronder het Rotterdamse Hotel New York. Hiermee blijft het schip behouden voor Rotterdam.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven