Wat betekent Pas op met alcohol?

Wat betekent Pas op met alcohol?

‘Gebruik geen alcohol bij dit middel’ – als u bij dit medicijn alcohol drinkt, kunt u last krijgen van vervelende verschijnselen als een warm en rood gezicht, misselijkheid en hoofdpijn. ‘Pas op met alcohol in verband met maagklachten’ – deze sticker zit op medicijnen die het maagslijmvlies irriteren.

Waarom mag je geneesmiddelen niet combineren met alcohol?

Combinatie: Alcohol & (Hoofd)Pijnmedicatie Als je pijnstillers of ontstekingsremmers (NSAID’s zoals bijvoorbeeld asprine of ibuprofen) gebruikt, kun je alcohol beter vermijden. Zowel de alcohol als de medicijnen worden verwerkt in de lever waardoor de afbraak van het medicijn kan worden vertraagd.

Welke medicatie is gevaarlijk met alcohol?

Bij deze medicijnen moet u extra oppassen met alcohol drinken:

  • Pijnstillers met acetylsalicylzuur, ibuprofen, diclofenac en naproxen. Deze pijnstillers zorgen er soms voor dat uw maagslijmvlies gaat irriteren.
  • Medicijnen die ervoor zorgen dat uw reactievermogen minder is.
  • Metronidazol (antibioticum)

Kan je alcohol drinken met Dafalgan?

Je mag alles eten en drinken, ook alcohol. Wees wel voorzichtig met alcohol in combinatie met paracetamol. Overmatig alcoholgebruik in combinatie met hoge doses paracetamol kan je lever ernstig schaden. Het effect van alcohol wordt overigens niet versterkt door gebruik van paracetamol.

Wat doet alcohol met oxycodon?

Alcohol versterkt het versuffende effect van dit medicijn. Ook als u hier niets meer van merkt, omdat u gewend bent geraakt aan oxycodon, kunt u door het gebruik van alcohol erg suf worden. Beperk daarom het gebruik van alcohol en drink het liever niet.

Kan ik paracetamol nemen na alcohol?

Normaal gebruik van alcohol is geen probleem. Mensen die overmatig alcohol gebruiken hebben door paracetamol meer kans op leverbeschadiging. U mag eten en drinken zoals u normaal doet.

Waarom geen paracetamol met alcohol?

Pijnstillers op basis van paracetamol kunnen in combinatie met alcohol tot leverbeschadiging leiden. Ontstekingswerende medicijnen zoals acetylsalicylzuur (bijvoorbeeld Aspirine®), ibuprofen (bijvoorbeeld Nurofen®), e.a., hebben een bloedverdunnend effect. In combinatie met alcohol kan dit tot bloedingen leiden.

Kan rizatriptan met alcohol?

Drink liever geen alcohol als u net een migraineaanval heeft gehad. Alcohol kan een nieuwe aanval uitlokken. Bij dit medicijn mag u alles eten.

Is alcohol slecht voor je bloeddruk?

Te veel alcohol drinken is een risico. Het verhoogt op langere termijn de kans op hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, kanker en andere aandoeningen.

Kun je alcohol drinken met diclofenac?

Alcohol irriteert de maag, net als diclofenac. Je kunt daardoor eerder last krijgen van je maag. Probeer het drinken van alcohol eerst met mate.

Heeft alcohol invloed op paracetamol?

Hoe lang mag je niet drinken na Dafalgan?

Paracetamol Het dagelijks drinken van alcohol, in combinatie met een regelmatig gebruik van paracetamol kan op termijn leiden tot leverschade. Af en toe een glas alcohol vormt geen probleem. Als je dagelijks drinkt, dan moet je minimum 8 uur interval laten tussen twee geneesmiddelinnamen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven