Wat betekent retrograde in het Nederlands?

Wat betekent retrograde in het Nederlands?

retrograde bijv. naamw. Uitspraak: [retro’xradə] in de tegengestelde richting of volgorde Voorbeeld: `retrograde ejaculatie`retrograde woordenboek (woordenboek dat volgens de laatste letters van elk trefwoord geordend is)retrograde amnesie (geheug…

Wat is retrograde astrologie?

Een hemellichaam is retrograad als het zich in tegengestelde richting roteert ten opzichte van de meerderheid van de naburige hemellichamen. In het zonnestelsel bewegen alle planeten en de meeste manen zich in dezelfde richting. De meeste planeten en manen draaien ook in dezelfde richting om hun as.

Welke planeten heeft een retrograde?

Bekijk hier de retrograde kalender 2021 – met alle retrograde planeten van 2021 op een rij: Chiron, Mercurius, Jupiter, Neptunus, Pluto, Saturnus, Uranus en Venus. Planeten bewegen zich in een vaste baan. Ze hebben een vaste ‘route’ die ze volgen.

Wat is Mercury Retrograde 2021?

Mercurius retrograde vindt dit keer plaats in het teken Weegschaal. Weegschaal is het teken van harmonie en relaties. Het staat daarnaast bekend om een goede smaak, elegantie, charme en een oneindige zoektocht naar schoonheid en – daar heb je ‘m weer – harmonie.

Wat is Mercury Retrograde?

Drie keer per jaar verandert er echter iets aan de manier waarop Mercurius zich beweegt. Je zou kunnen zeggen dat de planeet dan op de rem trapt en vervolgens een stuk trager beweegt. Dat noem je ‘stationair’. De planeet beweegt dan retrograad.

Wat zegt Mercurius over je?

Mercurius is de planeet die heerst over de geest, communicatie en het intellect. Net als bij alle andere planeten, zegt het teken waarin Mercurius staat, hoe jij hiermee omgaat.

Wat is Mercury Retrograde 2020?

Over de periode van ruim een jaar staat Mercurius in alle twaalf de tekens van de dierenriem. Drie keer per jaar verandert er echter iets aan de manier waarop Mercurius zich beweegt. Je zou kunnen zeggen dat de planeet dan op de rem trapt en vervolgens een stuk trager beweegt. De planeet beweegt dan retrograad.

Welke planeten bewegen?

Omloopbanen van de planeten De Aarde staat gemiddeld op een afstand van 1 AE van de Zon. Mercurius staat op een afstand van 0,4 AE, Venus op 0,7 AE, Mars op 1,5 AE, Jupiter op 5,2 AE, Saturnus op 9,5 AE, Uranus op 19 AE en Neptunus op 30 AE.

Hoe kan je de retrograde beweging van Mars verklaren?

Retrograde beweging HTML5 De omloopbaan van Mars lijkt achteruit te gaan. Dit wordt retrograde beweging genoemd. Omdat de aarde 1.88 keer sneller in zijn baan draait dan Mars, verklaren de relatieve bewegingen dit verschijnsel.

Wat betekent Mercurius is in the retrograad?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven