Wat betekent web design?

Wat betekent web design?

Webdesign is het ontwerpen van websites op het internet, in het bijzonder van hun grafische vormgeving en gebruikerservaring. Webdesign is dan in feite user interface design met inachtneming van de specifieke technische mogelijkheden en eisen van het web.

Waar dient een website voor?

Een website is het online visitekaartje van uw bedrijf. Het biedt een mogelijkheid voor een laagdrempelige vorm van eerste contact, die potentiele klanten in staat stelt zich een beeld over uw bedrijf te vormen. Dit kan de beslissing om zaken met u te gaan doen aanzienlijk vergroten.

Wat doe je als webdeveloper?

Een webdeveloper is vaak van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling van een website of app. Het valt onder jouw beroep om de sites of apps te ontwerpen, te bouwen en beschikbaar maken. Soms is het ook de bedoeling dat je de site of app onderhoudt. Eigenlijk ben je een creatieve techneut.

Welke cursus webdesign?

LOI opleidingen

Naam Duur Prijs
User Interface and Webdesign (UIWD) 4 maanden € 476.00
HBO Webdesign 5 maanden € 1645.00
Professional webdesigner 4 maanden € 516.00
Professional webdesigner (klassikaal/virtual classrooms) 4 maanden € 796.00

Hoe heet het onderste gedeelte van een website?

De header: het bovenste gedeelte van de site, vaak gebruikt voor een logo of naam. Het menu of navigatie: de manier waarop de bezoeker door de pagina’s kan navigeren. De body of het contentvak: in deze ruimte komen de teksten en afbeeldingen. De footer: het onderste gedeelte van de website.

Waaruit is een website opgebouwd?

Een website is een combinatie van pagina’s die met elkaar in verbinding staan door middel van links. Elke pagina is opgebouwd uit een layout (HTML), opmaak (CSS) en eventueel functies (bijvoorbeeld PHP of Javascript).

Wat is een website url?

Een URL is het adres van een website op internet. De afkorting URL staat voor Uniform Resource Locator. Elke URL is, net zoals bijvoorbeeld een e-mailadres, uniek en bestaat uit een domeinnaam (hosting naam) + specifieke pagina (URL pad). subdomain (tertiary domain) – dit kan van alles zijn.

Wat is belangrijk voor een goede website?

Kenmerken van een goede website

  • Een goede website heeft een doel. Bepaal het doel.
  • Een goede website heeft een functioneel en responsive design.
  • Een goede website is gebruiksvriendelijk.
  • Een goede website straalt vertrouwen uit.
  • Een goede website laadt snel.
  • Een goede website is goed beveiligd.
  • Een goede website is vindbaar.

Wat betekent de website?

Een website is een verzameling samenhangende webpagina’s met gegevens, zoals tekst, afbeeldingen of video’s, die opgeslagen worden of in het gebruikte jargon ‘gehost’ (= letterlijk: ‘geherbergd, onderdak geboden’) worden. Het woorddeel web in website verwijst naar het wereldwijd web en het Engelse site betekent plek.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven