Wat brengt een termijnrekening op?

Wat brengt een termijnrekening op?

Een termijnrekening is een rekening waarop je je geld voor een vooraf bepaalde termijn plaatst. Je bepaalt zelf de looptijd. Deze kan variëren over het algemeen van enkele dagen tot 10 jaar. Je krijgt er een vooraf afgesproken rente voor, die meteen vastligt voor de hele looptijd.

Wat is de betekenis van een termijnrekening?

De naam zegt het eigenlijk al zelf: op een termijnrekening plaatst u geld voor een vooraf bepaalde termijn. Er zijn kortlopende en langlopende termijnrekeningen. De looptijd kan gaan van 1 maand tot en met 10 jaar.

Waarom termijnrekening?

Voordelen van een termijnrekening De voornaamste reden waarom je voor een termijnrekening zou kunnen kiezen is omdat deze vaak hogere rentes opleveren dan de klassieke spaarrekening. De rente van je kapitaal wordt niet jaarlijks uitbetaald maar wordt aan het startkapitaal toegevoegd.

Wat is een i Plus spaarrekening?

De I-plus spaarrekening is een veilige spaarformule als u wilt sparen tot maximum 1 miljoen euro. De bedragen die u stort op uw spaarrekeningen worden tot 100.000 euro per persoon beschermd door het Belgische depositogarantiestelsel.

Wie geeft de staatsbon uit?

Wanneer kunt u staatsbons kopen? De Belgische overheid geeft vier keer per jaar een staatsbon, uit: in maart, juni, september en december. De nieuwe staatsbon kan dan gedurende een tiental dagen worden aangekocht bij verschillende banken. Men spreekt dan over een intekening op de primaire markt.

Wat brengt een kasbon op?

De kasbon met progressieve rente: jaarlijks betaalt de bank uw intrest uit, maar de intrestvoet stijgt met de tijd. Kasbons zijn minder voordelig dan termijnrekeningen. Bij kasbons is het hoogste nettorendement momenteel 0,28 procent, bij langetermijnrekeningen is het 1,505 procent.

Wat is termijnrekening Wikipedia?

Definities die `termijnrekening` bevatten: epaalde periode (of termijn) vastzet aan een vaste en vooraf gekende rentevoet.

Hoe werkt een kasbon?

Een kasbon is een door een kredietinstelling uitgegeven obligatie, waarin een financiële instelling bevestigt dat ze een bepaald bedrag in ontvangst heeft genomen en dat ze deze som zal teruggeven na verloop van een bepaalde periode. Boven op deze som kan de schuldeiser nog een rente oftewel intrest verwachten.

Wat is het verschil tussen een termijnrekening en een spaarrekening?

Een spaarrekening en termijnrekening zijn bedoeld om een som geld voor een langere periode aan de kant te zetten. Het verschil tussen een spaarrekening en een termijnrekening is dat je bij een spaarrekening altijd en zonder voorwaarden geld kan overschrijven naar je zichtrekening.

Wat betekent een kasbon?

Als je een kasbon koopt, leen je eigenlijk geld uit aan je bank voor een bepaalde looptijd. In ruil ervoor betaalt je financiële instelling je intrest. Op de eindvervaldag heb je recht op de terugbetaling van het geleende geld.

Wat is getrouwheidspremie spaarrekening?

De getrouwheidspremie is een deel van de rente op je spaarrekening. Het andere deel van de rente is de basispremie. Je krijgt de premie als je je geld onafgebroken 1 jaar lang op de spaarrekening laat staan.

Waar kan ik het beste een spaarrekening openen?

Natuurlijk zijn er nog meer redenen te bedenken om voor een bepaalde spaarrekening te kiezen, zoals de ideële inslag van een bank. Zo kun je duurzaam sparen bij Triodos Bank en de ASN Bank, of fiscaal aantrekkelijk groen sparen (soms) bij de groenbanken van ABN Amro, ING en Rabobank.

Wat is de opbrengst van een termijnrekening? Met een termijnrekening laat u uw spaargeld opbrengen in alle veiligheid. Want op de einddatum krijgt u uw kapitaal volledig terug. De rente op uw termijnbelegging wordt bepaald door de looptijd die u kiest.

Wat is beleggen KBC?

Een alternatief voor je spaargeld Samen met experts beleggen op basis van persoonlijk advies, beleggen overlaten aan experts of zelf online beleggen? Het kan allemaal. Want beleggen bij KBC doe je op de manier die het best bij jou past.

Waarom beleggen bij KBC?

Beleggen is geld investeren in de hoop dat het meer waard wordt en je investering dus geld opbrengt. Je kunt beleggen door geld uit te lenen aan een bedrijf of overheid via een obligatie of door een klein deeltje van een bedrijf te kopen.

Hoe werkt een termijnrekening?

Gedurende de looptijd van een termijnrekening krijgt u een afgesproken rentevoet die niet meer kan wijzigen. Hoe langer u geld plaats op een termijnrekening, hoe hoger de rentevoet. Na afloop krijgt u het geld terug, mét rente.

Een staatsbon is schuldpapier, uitgegeven door de Belgische staat, waarbij deze zich ertoe verbindt om tijdens de volledige looptijd van de lening een vooraf bepaalde interest uit te keren in de vorm van een coupon.

Wat is het voordeel van een termijnrekening?

Voordelen van een termijnrekening Daarnaast is de rentevoet vast en kan deze niet zakken gedurende de looptijd. Wanneer je een interessante rentevoet te pakken hebt is dit een van de grote voordelen van een termijnrekening. De looptijd van een termijnrekening varieert van tien dagen tot zelfs tien jaar.

Wat is een aandelenfonds?

Aandelenfondsen zijn fondsen waarbij het grootste deel van het kapitaal belegd is in aandelen van verschillende bedrijven, soms met een beperkte participatie in opties, warrants of converteerbare obligaties. Op bijna alle internationale markten beleggen ze in meerdere deviezen en in verschillende sectoren.

Wat zijn instapkosten beleggen?

Instap- of toetredingskosten zijn eenmalige kosten die je betaalt als je een of meerdere deelbewijzen van een fonds aankoopt. Deze instapkosten zijn een vergoeding voor de creatie, de wettelijke verplichtingen, de commercialisering en de professionele ondersteuning die je voor elk fonds in het bankkantoor kunt krijgen.

Waarom op de beurs spelen?

Je krijgt voor je geld iets van waarde terug, namelijk een deel van een bedrijf. Als dat bedrijf het goed doet en de koers stijgt, dan stijgt ook de waarde van je aandeel. Bovendien kun je een deeltje van de winst krijgen in de vorm van een dividend.

Waarom je moet investeren in aandelen?

De meeste mensen investeren in aandelen om winst te maken. Een belangrijke reden om te kiezen voor aandelen is omdat ze op dit moment hoger potentieel rendement geven dan bijvoorbeeld spaarrekeningen of obligaties. Tegelijkertijd gaat dit hogere potentiële rendement gepaard met hogere risico’s.

Wat is een staatsbons?

Een staatsbon is een door de federale overheid uitgegeven schuldbewijs voor particuliere beleggers. Meestal gaat het om een vastrentende obligatie met een bepaalde looptijd en een jaarlijkse coupon.

Voorbeeld: Je stort 5000 euro op een termijnrekening met een looptijd van vier maanden en een bruto jaarintrest van 0,90 % (aangenomen intrest). Dan krijg je op het einde van de vier maanden (1/3 van een jaar) ook maar 0,30 % (1/3 van de 0,90 % intrest), min 30 % roerende voorheffing = 0,21 % intrest.

Wat is een termijnbelegging?

De naam zegt het eigenlijk al zelf: op een termijnrekening plaatst u geld voor een vooraf bepaalde termijn. Er zijn kortlopende en langlopende termijnrekeningen. De looptijd kan gaan van 1 maand tot en met 10 jaar. Een termijnrekening lijkt op een obligatie.

Wat is een effectenrekening Fortis?

De Effectenrekening is een product van BNP Paribas Fortis NV die handelt als aanbieder van de dienst. Met al uw klachten over onze beleggingsproducten en/of -diensten kunt u terecht bij: BNP Paribas Fortis NV – Klachtenbeheer (1QA8D) – Warandeberg 3, 1000 Brussel; de Ombudsdienst voor de Consument (Ombudsfin).

Kan je geld afhalen van een effectenrekening?

Wil je het toch zelf doen via Easy Banking, dan kan dat zo: Klik bovenaan op Sparen en beleggen en kies voor Mijn beleggingen. Klik op de effectenrekening waarop het effect bewaard wordt. Klik op de naam van het effect. Druk onderaan op Verkopen (aandelen) of op Terugbetalen (fondsen).

Bij kasbons is het hoogste nettorendement momenteel 0,28 procent, bij langetermijnrekeningen is het 1,505 procent. De bank betaalt de interesten van uw termijnrekeningen meestal op de eindvervaldag.

Wat is het doel van een termijnrekening?

Een termijnrekening heeft een vooraf vastgelegde looptijd. Gedurende die looptijd krijgt u een afgesproken rentevoet. Deze rente ligt op voorhand vast en kan gedurende de looptijd niet meer wijzigen. Na afloop van de looptijd krijgt u het geld terug, inclusief de rente.

Wat staat er op een effectenrekening?

Om te beleggen heb je doorgaans een effectenrekening nodig. Dat is een rekening waarop beleggingen (aandelen, obligaties, kasbons of fondsen) bewaard en beheerd kunnen worden. Minstens jaarlijks krijg je een duidelijk overzicht van al je beleggingen.

Wat is een effectenrekening verzekering?

Een verzekering gekoppeld aan uw effectenrekening is een zgn. ongevallenverzekering. door een auto-ongeval om het leven zou komen, dan zal de begunstigde van deze verzekering (meestal uw echtgeno(o)t(e) of uw kinderen) een vergoeding uitgekeerd krijgen die meestal ongeveer 35% bedraagt van de waarde van de effecten.

Is pensioensparen een effectenrekening?

Een effectenrekening is een rekening bij de bank of bij een beursmakelaar waarop beleggers bijvoorbeeld hun aandelen, obligaties of deelbewijzen van beleggingsfondsen en pensioenspaarfondsen bewaren.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven