Wat doet de transportlaag?

Wat doet de transportlaag?

De voornaamste taken van de transportlaag zijn het bevestigen van het ontvangst, flow control, het terugzenden van pakketten en het bepalen van de volgorde waarin dat gebeurt. De transportlaag beschermt de verzonden data.

Wat is routering op de netwerklaag?

6.0 Netwerklaag Dankzij de inkapseling van de netwerklaag kunnen gegevens met minimale overhead naar een bestemming binnen een netwerk (of op een ander netwerk) worden gestuurd. Het behandelt ook hoe communicatie tussen netwerken wordt vergemakkelijkt. Deze communicatie tussen netwerken wordt routing genoemd.

Wat doet de fysieke laag?

De fysieke laag (physical layer) is de eerste (onderste) laag uit het OSI-model. Deze bevat de elektrische en mechanische definities van transportmedium en het signaal. De fysieke laag beschrijft drie zaken: Het vertalen van binaire informatie in een signaal en andersom.

Hoe heet de PDU op de datalink laag van het OSI model?

3: De netwerk laag De netwerklaag maakt het mogelijk om data te verzenden tussen verschillende netwerken. Daarnaast zorgt de netwerk laag ervoor dat er gerouteerd kan worden binnen een netwerk. Het protocol dat draait op deze laag is het Internet Protocol, ook wel bekend als (IP).

Hoe heet de PDU op de netwerk laag van het OSI model?

De data link layer gebruikt frames voor zijn PDU . Het is verantwoordelijk voor het overdragen van gegevens tussen verschillende netwerk- setup zoals local area netwerken of wide area netwerken .

Welke protocollen bevinden zich in de netwerklaag?

Protocollen

Toepassingslaag: DNS · FTP · Gopher · HTTP · HTTPS · IMAP · IRC · NNTP · POP3 · RTP · SIP · SMTP · SNMP · SSH · TLS/SSL · Telnet · UUCP · XMPP
Transportlaag: DCCP · SCTP · TCP · UDP
Netwerklaag: ICMP · IGMP · IPv4 · IPv6 · RARP
Datalinklaag: ARP · ATM · Ethernet · FDDI · PPP · Token ring · Wifi

Welke OSI laag zorgt voor de routering?

3: De netwerk laag Het protocol dat draait op deze laag is het Internet Protocol, ook wel bekend als (IP). Routers werken op de netwerklaag en kunnen dus IP adressen maken. Deze virtuele adressen kunnen pakketjes ontvangen en verzenden. De data die verstuurd wordt over laag 3, worden ook wel pakketjes genoemd.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven