Wat doet een choke buitenboordmotor?

Wat doet een choke buitenboordmotor?

Als de motor koud is kan je de choke gebruiken. Die verkleint de luchttoevoer zodat het ingespoten mengsel wat rijker wordt en de motor dan hopelijk wel start. Zodra deze loopt kun je die weer uit zetten.

Wat doet een scooter choke?

Chokedelen. Het verlagen van de hoeveelheid zuurstof in de carburateur is de beste manier om een koude motor gemakkelijker te starten. Dit doe je eenvoudig door een choke in je scooter te monteren. Deze handige starthulp is bij K-Parts verkrijgbaar in zowel een elektrische als handbediende variant.

Hoe starten met choke?

De choke moet je er uittrekken (is net zo’n sigarettenaansteker). Je kan wel een tussenstand doen, maar dan moet je hem vasthouden. De choke hoef je inderdaad alleen maar ‘aan’ te zetten als de motor koud is. Slaat hij weer af dan moet de choke weer aan.

Heeft een diesel een choke?

Re: Wat regelt de koudloop? (choke bij diesels) Tussen de 3e en 4e inlaatpoort zit bovenop je motorblok een temp. sensor met vacuumaansluiting die naar een bekrachtiger loopt die achterop je inspuitpomp zit.

Hoe werkt hand choke?

De “choke” is eigenlijk een startvervroeger . Dat wil zeggen : als je de “choke” hendel uittrekt , trekt deze eigenlijk een hendeltje aan de inspuitpomp in een andere positie , waardoor het inspuitmoment van de pomp ietsje veranderd , waardoor hij beter zal starten .

Wat moet je doen als je buitenboordmotor?

Gebruik teflonspray om de kappen, het staartstuk en de motor zelf in te spuiten voor betere bescherming tegen zoutwater. Nadat je op zoutwater hebt gevaren is het belangrijk om de motor door te spoelen met zoet water. Verwijder tevens zoutresten, dit kan zorgen voor lelijke aanslag.

Hoe werkt een electrische choke?

Door de chokeklep te sluiten wordt het benzine/luchtmengsel armer aan lucht en dus verhoudingsgewijs rijker aan benzine en start een koude motor makkelijker. Als de motor op temperatuur komt, moet de chokeklep weer een beetje opengezet worden.

Wat is een choke Tomos?

Choke gebruik je bij koude start. Naar beneden klikken is juist aan en als je vervolgens vol gas geeft klikt de choke er af. Verdere aankooptips zijn natuurlijk checken of de motor netjes loopt en geen rare bijgeluiden heeft.

Hoe werkt een choke Tomos?

Choke gebruik je bij koude start. Naar beneden klikken is juist aan en als je vervolgens vol gas geeft klikt de choke er af. Verdere aankooptips zijn natuurlijk checken of de motor netjes loopt en geen rare bijgeluiden heeft. Kijken of de wielagers geen speling hebben.

Hoe start ik een motor?

Trek de hendel van je koppeling in. Bij sommige motoren moet je dit doen om te kunnen starten. Druk op de startknop (de knop is meestal te herkennen aan een ronde pijl om een bliksemflits heen, je vindt de knop meestal onder de noodstopschakelaar). Als het goed is wordt de motor nu gestart.

Heeft een diesel een bougie?

In benzinemotoren wordt gebruikt gemaakt van ‘gewone’ bougies om de benzine-zuurstof mix te doen ontbranden. In dieselmotoren wordt een gloeibougie gebruikt om de motor op de juiste temperatuur te krijgen. In dieselmotoren wordt de hitte opgebouwd door de mix van diesel en lucht samen te persen.

Waarom start een diesel niet?

Als er onvoldoende brandstof vanuit de tank komt of als er lucht in de brandstofleidingen komen kan, is aanslaan (en lopen) lastig voor een dieselmotor. Zonder zuurstof kan een diesel ook niet lopen, dus als er een obstructie in de inlaat zit zal de motor niet aanslaan.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven