Wat doet Ernst Jansz?

Wat doet Ernst Jansz?

Ernst Jansz (Amsterdam, 24 mei 1948) is een Nederlandse muzikant (singer-songwriter) en oprichter van de Nederlandse band Doe Maar. Als schrijver heeft Jansz vijf boeken op zijn naam staan.

Waar komt Ernst Jansz vandaan?

Amsterdam, Netherlands
Ernst Jansz/Place of birth

Waar komt Doemaar vandaan?

Netherlands
Doe Maar/Origin

Met wie is Ernst Jansz getrouwd?

Jaloe Maatgeh. 1997
Ernst Jansz/Spouse

Waar gaat het liedje de bom over?

In het nummer is dit engagement duidelijk te horen. De bom kan dan ook betiteld worden als een protestlied tegen kernwapens. Het lied somt allerlei zaken op om nog te doen voordat een kernwapen de wereld vernietigt. In het nummer is ook sprake van een liefdesgeschiedenis.

Waar woont Ernst Jansz?

Ernst Jansz werd geboren in Amsterdam, maar ruilde de hoofdstad vijftig jaar geleden op 21-jarige leeftijd in voor een boerderij in Neerkant. De muzikant, die groot succes had met Doe Maar, woont nog steeds met veel plezier in het dorp, zegt hij in tv-programma KRAAK van Omroep Brabant.

Waarom is Doe Maar gestopt?

om te praten over wat deze band zo iconisch maakte en waarom zij besloten te stoppen. Lodiers was 12 jaar oud toen Doe Maar besloot te stoppen: “Ik zat in de zesde klas en toen kwam het al op het Eenuurjournaal. Ik vertelde het nieuws op het schoolplein en er waren meisjes die het echt niet konden geloven.”

Waar woont Hennie Vrienten?

Henny woont al veertig jaar in het centrum van Amsterdam en sinds een jaar of vijftien is zijn tweede woonplaats Diepenheim.

Hoe oud is Ernst Jansz?

73 jaar (24 mei 1948)
Ernst Jansz/Age

Hoe heet de zoon van Henny Vrienten?

Xander Vrienten
Teun VrientenPolle Vrienten
Henny Vrienten/Sons

Wie zingt de bom?

Doe Maar
De bom/Artists

Is de bom?

(after 1997) Something considered excellent and/or the best (uses modifier “the”) (Na 1997: iets dat als excellent wordt beschouwd en/of het beste (met gebruik van ‘de’) zoals in: “I loved that movie! It was the bomb!”

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven