Wat doet het Defensie CBRN centrum in Vught?

Wat doet het Defensie CBRN centrum in Vught?

Op het Nationaal Trainingscentrum CBRN (NTC CBRN) trainen militaire CBRN-specialisten en civiele hulpdiensten de inzet bij chemische, biologische, radiologische en nucleaire (CBRN-) incidenten.

Wat doet de genie bij de landmacht?

Het Opleidings- en Trainingscentrum Genie (OTCGenie) leidt genisten op, oftewel militaire bouwers. Zij bouwen bruggen, voeren reparaties uit, ruimen mijnenvelden en adviseren op het gebied van CBRN-dreigingen (chemisch, biologisch, radiologisch, nucleair).

Wat moet je doen als militair?

Militairen van de Landmacht bieden hulp en bescherming in gebieden waar conflicten of spanningen heersen of waar sprake is van een humanitaire ramp. Ook verlenen ze hulp in Nederland, bijvoorbeeld bij het onschadelijk maken van bommen uit de Tweede Wereldoorlog of bij overstromingen.

Wat zijn de taken van krijgsmacht?

Taken van de krijgsmacht

  • het eigen grondgebied (inclusief het Caribische deel van het Koninkrijk der Nederlanden) en dat van bondgenoten verdedigen;
  • de internationale rechtsorde en stabiliteit beschermen en bevorderen;

Wat is CBRN?

De afkorting CBRN staat voor chemisch, biologisch, radiologisch of nucleair.

Wat zijn CBRN stoffen?

Chemische, biologische, radiologische en nucleaire (CBRN) stoffen zijn voor kwaadwillenden interessante middelen om een aanslag mee te plegen. Denk hierbij aan poederbrieven of verspreiding van giftige stoffen.

Waar is de genie gelegerd?

Tegenwoordig is de genie gelegerd in Vught, Schaarsbergen, Wezep en Oirschot. In Vught (en de dependances in Hedel en Reek) zijn sinds 1966 de meeste opleidingen geconcentreerd. Hier bevindt zich ook het ‘Huis van het Regiment Genietroepen’.

Welk BVE is gelegerd in Oirschot?

De eskadrons zijn: 42 Brigade verkenningseskadron; deze eenheid behoort tot 13 Gemechaniseerde Brigade en is gelegerd op de De Ruyter van Steveninckkazerne in Oirschot.

Wat doen militairen als ze niet op uitzending zijn?

Een uitzendingsperiode duurt gemiddeld 2 tot 6 maanden. Na een uitzending geldt een rustperiode waarin de militair niet direct wéér op uitzending gestuurd kan worden. Ook na de uitzending is een uitstekende personeelszorg gegarandeerd, zelfs als een militair niet meer in dienst is.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven