Wat doet nCr op rekenmachine?

Wat doet nCr op rekenmachine?

De knop nCr gebruik je als je wilt berekenen hoeveel verschillende combinaties je kunt maken als je r objecten kiest uit een verzameling van n objecten, maar hierbij speelt de volgorde van de keuze geen rol. Concreet: als je uit 12 voorwerpen er 5 mag kiezen, dan kun je 12 nCr 5 verschillende vijftallen kiezen.

Hoe bereken je combinaties uit?

Als je k elementen kiest uit een verzameling van n elementen, waarbij ieder element hoogstens één maal wordt gekozen en waarbij niet gelet wordt op de volgorde dan heb je te maken met een combinatie. Het aantal combinaties kan worden berekend met de volgende formule: n k =n! (n−k)! k!

Waar staat nCr voor?

[→no carbon required], handelsbenaming voor papiersoorten waarvan zonder gebruik van →carbonpapier een doorslag gemaakt kan worden.

Hoe bereken je 6 boven 4?

Om het aantal combinaties uit te rekenen heb je je (grafische) rekenmachine nodig. Je doet dan n nCr k . Bij het bovenstaande voorbeeld wordt het dan: 6 nCr 4 = 15. Je spreekt dit dan uit als 6 Boven 4.

Waar is NPR voor?

National Public Radio – Amerikaanse non-profitinstelling.

Hoe bereken je Binomiaalcoëfficiënt?

Een binomiaalcoëfficiënt is de aanduiding van een bepaald getal. De definitie luidt: “n boven k” = n!/k!( n-k)! waarbij n en k in principe positieve gehele getallen zijn en 0 k n.

Hoe bereken je het aantal mogelijke combinaties?

Je berekent het aantal combinaties door het aantal permutaties te delen door het aantal dubbelen k! (zoals hierboven gedeeld moest worden door 3! = 6). Ook op je rekenmachine is uiteraard weer een knop voor de combinaties te vinden: de nCr knop.

Wat betekend NPR?

De afkorting NPR staat voor Nederlandse Praktijk Richtlijn en is een aanvulling op diverse normeringen. In deze aanvulling wordt de praktische uitwerking van een norm benoemd.

Wat is het verschil tussen combinaties en permutaties?

Een permutatie is een volgorde. Als je het aantal permutaties berekent, bereken je dus het aantal mogelijke verschillende volgorden hoe je een aantal elementen kunt sorteren. Een combinatie is een selectie uit een aantal elementen, oftewel een deelverzameling.

Hoe bereken je n boven k?

De definitie luidt: “n boven k” = n!/k!( n-k)! waarbij n en k in principe positieve gehele getallen zijn en 0 k n. In plaats van “n boven k” hoor je ook wel “n over k”, duidelijk vanuit het Engels geïnspireerd.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven