Wat doet plastic met de zee?

Wat doet plastic met de zee?

De gevolgen van plastic soep De plastic soep is gevaarlijk voor al het leven in zee. Dieren eten plastic op of raken erin verstrikt. Dit resulteert in verwondingen of zelfs de dood. Jaarlijks gaan een miljoen zeevogels, 100.000 zeezoogdieren, zeeschildpadden en een ontelbaar aantal vissen dood door plastic afval [1].

Wat doet plastic met de natuur?

Jaarlijks leidt dit tot een miljoen dode zeevogels en 100.000 dode zoogdieren. Bij de productie van plastic komen schadelijke chemicaliën in de lucht terecht, waaronder CO2. Dit leidt tot opwarming van de aarde en is slecht voor de gezondheid. Ook het verbranden van plastic brengt schadelijke stoffen in de atmosfeer.

Hoe komt plastic in rivieren?

Afval op straat of op de vuilnisbelt kan door regen en wind worden mee genomen, en kan zo in een rivier terecht komen. Doordat veel plastic blijft drijven neemt de rivier het gemakkelijk mee 3. Wanneer rivieren snel stromen, kan plastic wel kilometers ver de oceaan in worden getransporteerd.

Welk land produceert het meeste plastic?

China produceert 29 procent van alle plastic producten ter wereld, volgens een studie van Columbia University en de Universiteit van Zhejiang. Veel van deze producten zijn bestemd voor de export, maar de stroom van plastic afval uit China is ook enorm.

Wat is het nadeel van plastic?

Nadelen. Het is moeilijk te recyclen. Plastic blijft altijd op straat liggen omdat het niet verteert. Hierdoor komt het plastic uiteindelijk in zee terecht, waar het een grote plastic soep vormt.

Hoe ontstaat plasticsoep?

De Plastic Soep wordt veroorzaakt doordat de mens veel plastic produceert dat als afval in het milieu terecht komt. Via verschillende omwegen zoals de wind, riolen, grachten of rivieren komt afval uiteindelijk in zee terecht. Dit betekent dat een klein deel van ons afval op directe wijze in zee beland.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven