Wat doet Spanje met toeristen?

Wat doet Spanje met toeristen?

Na een maandenlange lockdown, is reizen naar Spanje sinds 27 juli 2021 weer mogelijk voor buitenlandse toeristen. De kleurcode van het vasteland van Spanje, de Balearen en de Canarische Eilanden is geel. Je kunt dus weer op vakantie naar Spanje.

Waarom gaan veel toeristen naar Zuid Europa?

Toerisme De zomer is in Spanje hoogseizoen. Dan komen de meeste toeristen om lekker aan het strand te liggen en van het mooie weer te genieten. Vooral Madrid en Barcelona zijn populaire steden. Hier heb je veel bezienswaardigheden, zoals kathedralen en musea.

Wat valt onder Spanje?

Buiten dat horen ook de eilandengroep Balearen in de Middellandse Zee, de Canarische Eilanden in de Atlantische Oceaan en de Spaanse exclaves in Noord-Afrika bij het land….Spanje.

Reino de España
(Details) (Details)
Hoofdstad Madrid
Regeringsvorm Constitutionele monarchie
Staatshoofd Koning Felipe VI

Welke landen laten Nederlandse toeristen toe?

Het gaat vooralsnog om Finland, Ierland, Malta, Portugal (inclusief de Azoren en Madeira), de Noord-Egeïsche eilanden (onder meer Lesbos), de Zuid-Egeïsche eilanden (onder meer Kos en Rhodos), de Ionische eilanden (onder meer Korfoe), de Balearen en Canarische eilanden, Aruba, Curaçao, Sint Maarten, Rwanda en Thailand.

Hoeveel verdient Frankrijk aan toerisme?

Van de totale waarde (€112 miljard) werd 55% gegenereerd door Fransen in eigen land, 10% door Fransen in eigen land ter voorbereiding op vakantie in het buitenland en 35% door buitenlandse toeristen. Buitenlandse bezoekers gaven in Frankrijk €36,9 miljoen uit (+4,3%) en Fransen in het buitenland €24,8 miljoen (+1,2%).

Is Spanje rood of oranje?

Spanje heeft een geel reisadvies. Je kunt er weer op vakantie, maar reizen is nog niet zoals vroeger. Het aantal besmettingen op het vasteland verschilt per regio, maar is op veel plekken nog behoorlijk hoog.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven