Wat drinken ze in Zweden?

Wat drinken ze in Zweden?

Natuurlijk wordt er tijdens het ontbijt veel koffie gedronken. Maar de Zweden drinken ook graag thee en soms wat sap bij het ontbijt.

Wat maakt Zweden speciaal?

Zweden is een mysterieus land van noorderlicht, bergen en dichte bossen. Denk aan sneeuw, Lapland en het huis van de Kerstman. Maar Zweden staat ook voor z’n bekende merken – IKEA, Volvo – en de popgroep ABBA. In Zweden kan je ook historische steden en pittoreske dorpjes verkennen.

Wat is typisch Scandinavisch?

Bij de Scandinavische keuken denk je misschien aan Zweedse gehaktballetjes en ingemaakte haring, maar er is zo veel meer dan dat. Van fluweelzachte vissoep tot de beste baksels: dit is het lekkerste eten uit Scandinavië. Even voor de duidelijkheid, met Scandinavisch bedoelen we Zweeds, Deens, Noors en IJslands.

Wat moet je weten als je naar Zweden gaat?

Zweden is het grootste land van het Scandinavisch schiereiland. Het land strekt zich uit van de gematigde klimaatzone in het zuiden tot het koele noorden. Je kunt in Zweden eindeloos zwerven, per auto, fiets of te voet, want het is nergens druk. Het Zweedse landschap is fascinerend, met veel rust en ruimte.

Wat hebben ze niet in Zweden?

Het Zweedse voedsel past prima bij de Zweedse natuur. Er is echter iets heel erg mis met twee dingen: brood en koffie. Ofschoon de Zweden notoire koffiedrinkers zijn, is het schandalig hoevaak je een pruttelende koffiekan treft op een warmhoudplaatje. Daar gooien ze dan koude melk in en dat heet dan koffie!

Wat te doen in Zweden winter?

Van het Noorderlicht in de winter tot de Middernachtzon in de zomer, er zijn maar weinig regio’s zo veelzijdig als Zweeds-Lapland. Ga skiën in de winter, trek eropuit met de husky’s voor je slee, boek een sneeuwscootersafari of ga op bezoek bij de Sami.

Wat is er te zien in Zweden?

Top 10 Plekken om naartoe te gaan in Zweden

  • Göteborg. De stad Göteborg bevindt zich aan de zuidelijke westkust van Zweden.
  • Ystad.
  • Padjelanta Nationaal Park.
  • Malmö
  • Kosterhavet Nationaal Park (Koster eilanden)
  • IJshotel (in Zweeds Lapland)
  • Gotland.
  • Abisko Nationaal Park.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven