Wat eet de beverrat?

Wat eet de beverrat?

Beverrat Myocastor coypus

  • Wat eet hij graag? Hij eet voornamelijk aquatische vegetatie: stengels, bladeren, wortels en zelfs bast.
  • Bever of rat. De naam doet anders vermoeden, maar de beverrat is geen bever, en ook geen rat.
  • Activiteiten. Beverratten zijn ’s nachts het meest actief.

Hoe groot kan een beverrat zijn?

Ze hebben een stompe snuit en achtervoeten met zwemvliezen. Hun staart is rond en korter dan het lichaam, 30-45 centimeter. Een volwassen beverrat is 40 tot 60 centimeter en kan 6 tot 10 kilo wegen. De beverrat heeft gemiddeld twee worpen per jaar, waarbij ze 2 tot 10 jongen krijgen.

Is beverrat gevaarlijk?

De beverrat kan drager zijn van parasieten en/of andere ziekteverwekkers die voor de mens schadelijk zijn. Vermijd daarom direct contact met deze dieren en de plekken in de natuur waar uitwerpselen liggen. Neem voorzorgsmaatregelen om besmetting van ziekteverwekkers te voorkomen.

Is de beverrat een rat?

De beverrat is een groot, op een rat gelijkend knaagdier. De schaars behaarde staart is cilindervormig en loopt uit in een punt. De vacht bestaat uit glanzend bruine en geelbruine dekharen en een grijze ondervacht. De wintervacht is dikker dan de zomervacht.

Waar komen beverratten voor?

De beverrat leeft in gebieden met water, zowel stromend als stilstaand, en met een rijke oevervegetatie. Dit zijn rivierlopen, kleiputten, grindgaten, moerassige gebieden, kleine en traag stromende rivieren, estuaria en kusten. Ook leeft de beverrat wel in zoute milieus.

Wat is het verschil tussen een bever en een beverrat?

Een beverrat heeft ook een dunne staart en zwemt meestal met een deel van de achterrug boven water. Beverratten zijn kleiner dan bevers, maar een jonge bever en een volwassen beverrat kunnen best even groot zijn. Otter. Een otter is ongeveer even groot als een bever, al heeft de bever een veel bredere rug.

Hoe oud wordt een beverrat?

Na 6-10 weken worden ze gespeend. Vrouwtjes zijn na 3-8 maanden geslachtsrijp, mannetjes na 4-10 maanden. Na twee jaar zijn de dieren volgroeid. De beverrat kan 12 jaar worden, maar meestal worden beverratten niet ouder dan enkele jaren.

Welk dier lijkt op een rat?

Degoes hebben een staart die een beetje op die van een rat lijkt. De staart van een degoe is echter kleiner en heeft haar, met aan het eind een klein kwastje (de staart van een rat is vrijwel kaal). De degoe gebruikt zijn staart om in balans te blijven.

Wat is het verschil tussen een muskusrat en een beverrat?

Een beverrat is groter dan de muskusrat, weegt ongeveer tien kilo en kan van kop tot staart wel één meter lang zijn. Anders dan de muskusrat, heeft de beverrat een ronde staart die van dik naar dun loopt. Verder is hij te herkennen aan zijn grote, oranje voortanden. Tussen zijn tenen heeft hij zwemvliezen.

Wat is het verschil tussen een muskusrat en een bever?

Welk dier heeft een platte staart?

De bever is het grootste knaagdier van Nederland. Hij leeft op het land en in het water. Hij heeft grote tanden en een platte staart.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven