Wat gebeurde er tussen 1960 en 1970?

Wat gebeurde er tussen 1960 en 1970?

Het aandeel van Nederland in de Missie bereikt een hoogtepunt: in 1963 zijn 9000 Nederlandse missionarissen uitgezonden, 20 procent van alle missionarissen ter wereld. Maar in de eigen kerkprovincie verlaten tussen 1961 en 1970 meer dan duizend priesters het ambt, voornamelijk om te kunnen trouwen.

Wat veranderde in de jaren 60?

Er kwam meer onderwijs en lopende band werk. Jongeren kregen meer loon wanneer ze werkten en konden genoeg uitgeven om in hun weekend in cafe’s, sportclubs en bioscopen uit te hangen. De jeugd die na de oorlog werd geboren wordt schakelgeneratie genoemd: generatie die op het breukvak van twee tijdperken leefde.

Wat gebeurde er in de sixties?

De geboorte van Barbie, de modepop van Mattel. 1961 De DDR bouwt de Berlijnse Muur om de vluchtelingenstroom van Oost- naar West-Duitsland te stoppen. 1962 De allereerste single van de Beatles ‘Love me do’ komt uit. 1963 Een legendarische elfstedentocht wordt verreden.

Hoe was de jaren 60?

Vanaf 1960 verdienden Nederlanders meer en kregen méér vrije tijd. Ze hoefde niet meer op zaterdag te werken en kinderen hoefde niet meer op zaterdag naar school. De Nederlanders hadden het nog nooit zo goed gehad. Steeds meer mensen kochten elektrische apparaten, zoals een platenspeler of een bandrecorder.

Wat gebeurde er in 1960 in Nederland?

Een jaar vol wateroverlast in Nederland. Het Noord-Amsterdamse Tuindorp Oostzaan komt bijvoorbeeld 1,5 meter onder water te staan na een dijkdoorbaak in het Noordzee Kanaal in januari. Juliana waarschuwt dat de beschaving van Nederland gevaar loopt.

Wat gebeurde er in de jaren 50?

Dwars door Duitsland loopt het IJzeren gordijn met steeds meer versperringen en wachtposten. Maar Berlijn is nog open, en tussen 1949 en 1961 trekken een miljoen Oost-Duitsers van de Russische naar een van de westelijke zones. In Oost-Europa wordt elke oppositie uitgeschakeld.

Hoe was het leven in de jaren 60 in Belgie?

In de eerste helft van de jaren zestig (1958-1964) zorgde de economische en sociale welvaart er evenwel voor dat de armoede uit het gezichtsveld verdween. De overvloed bedekte de armoede. Armoede was een vorm van fysieke ontbering of honger en het deel van de bevolking die dit ervaarde, nam af.

Hoe zagen de jaren 60 eruit?

Jaren 60 badpak Hippies, Provo’s, Beatles, Stones, Boudewijn de Groot, Kennedy en de Maanlanding, dat zijn de bekende beelden van de jaren zestig. Het decennium staat te boek als roerig, kleurrijk, jeugdig, vernieuwend en wild.

Wat gebeurde er in 1960 in Belgie?

België heeft zo na 25 jaar weer een koningin….

  • 1 – Tiros 1, de eerste meteorologische satelliet, wordt gelanceerd.
  • 3 – In een vriendschappelijke wedstrijd tegen Bulgarije introduceert bondscoach Elek Schwartz drie nieuwe internationals: Henk Groot en Bennie Muller van Ajax, en Humphrey Mijnals van Heracles Almelo.

Wat was het grootste sociale probleem in de jaren 50?

Vooral de sociale wetgeving van “vadertje Drees” maakte veel los, en verschafte vooral de ouderen veel meer vrijheid en onafhankelijkheid. De emancipatie die voor de oorlog was begonnen in progressieve kringen van arbeiders, waarbinnen het socialisme opkwam, kreeg een sterke impuls in de jaren vijftig en zestig.

Wat was hip in de jaren 50?

De jaren ’50 stonden volledig in het teken van de New Look die Christian Dior kort na de Tweede Wereldoorlog introduceerde. Kenmerken voor deze dresscode waren onder andere een wespentaille, wijde A-lijn-rokken met petticoats en een geaccentueerde boezem.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven