Wat gebeurt er als je 112 belt met de mobiele telefoon?

Wat gebeurt er als je 112 belt met de mobiele telefoon?

Als u 112 belt met uw mobiele telefoon, dan krijgt de medewerker van de landelijke 112-centrale in Driebergen uw locatie gegevens en uw mobiele gegevens te zien. AML werkt op Android telefoons (met minimaal versie 4.0) en op iPhones (met minimaal iOS versie 13).

Is het duidelijk vanaf welke plaats je belt wanneer je je mobiel gebruikt?

Locatiegegevens voor hulpdiensten Of als u gewond bent en niet meer duidelijk kunt maken waar u bent. Daarom wordt de locatie van de zendmast waarmee uw mobiele telefoon verbinding maakt, altijd meegestuurd. De medewerker van de centrale meldkamer verbindt u door met de meldkamer in uw regio.

Wat moet je zeggen als je 112 belt?

Leg snel en concreet uit wat er gebeurd is. Hang pas op als de centralist dat aangeeft. De situatie kan zich voordoen dat je direct met reanimatie moet starten. Dan ga je 112 bellen, geef je locatie door, vertel dat je aan het reanimeren bent en wat je nodig hebt.

Wat is de boete als je 112 belt?

Misbruik is strafbaar Zonder noodzaak opzettelijk gebruik maken van een alarmnummer is als misdrijf strafbaar gesteld in artikel 142 lid 2 van het Wetboek van Strafrecht. Maximale straf drie maanden gevangenisstraf of een geldboete van 8100 euro.

Wat doet 112?

U belt het alarmnummer 112 voor spoedeisende hulp. Bijvoorbeeld als u of iemand anders dringend medische hulp nodig heeft. Bij brand. Of als u getuige bent van een misdrijf.

Kun je altijd 112 bellen?

Bellen naar 112 is bovendien gratis. Ook zonder simkaart of met een ongeldige simkaart kun je het alarmnummer bellen. Hierdoor kun je altijd 112 bellen, ook als je bij je eigen provider geen bereik hebt. Alle 112-oproepen krijgen voorrang boven andere gesprekken.

Hoe snel moet een ambulance ter plaatse zijn?

Er zijn landelijk afspraken gemaakt hoe snel een ambulance ter plaatse moet zijn. Bij A1-ritten moet 95 procent van de ambulances binnen 15 minuten ter plaatse zijn. De landelijke norm voor de meldtijd is 2 minuten. De landelijke norm voor de uitruktijd is ook 2 minuten.

Kan de meldkamer zien waar je bent?

Als zij 112 bellen om hulpdiensten in te schakelen, kan hun locatie nauwkeuriger bepaald worden. Je locatie wordt bepaald door de locatie van de zendmast waarmee je mobiele telefoon is verbonden. Aanvullend daarop vraagt de medewerker van de meldkamer je locatie om te controleren of deze goed ontvangen is.

Hoe gaat het als je 112 belt?

Als je 112 belt krijg je een algemene 112-centralist aan de lijn. De centralist vraagt waar je bent en of je ambulance, brandweer of politie wilt spreken. Daarna krijg je de juiste hulporganisatie aan de telefoon. Als je belt vanaf een vaste telefoonlijn, dan weet de 112-centrale je locatie en telefoonnummer al.

Hoe moet je 112 bellen?

Als je 112 belt komt de oproep binnen bij de landelijk centrale meldkamer in Driebergen. Geef dan het volgende door: 1 Waar is er hulp nodig? Geef het juiste adres door waar de hulpdiensten naar toe moeten (stad, adres, kruispunt, speciale toegang etc.)

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven