Wat gebeurt er als je te lang op je telefoon zit?

Wat gebeurt er als je te lang op je telefoon zit?

We horen steeds vaker over het fenomeen smartphoneverslaving. Nieuw onderzoek wijst uit dat de gevolgen van het mateloos checken van onze mobieltjes desastreus zijn. Iemand die vaak op zijn telefoon tuurt, heeft meer kans op depressieve gevoelens, ontwikkelt minder inlevingsvermogen en is minder creatief.

Waarom is een telefoon verslavend?

De reactie op een prikkel blijft, maar voor een voldaan gevoel is meer nodig. Omdat we onze telefoon daardoor maar blijven checken, creëren we onbewust dwangmatig gedrag. Al die keren dat je gedachteloos naar je telefoon greep, was je onbewust op zoek naar iets ‘lekkers’ voor je brein. Niet iedere melding is lekker.

Is lang op je telefoon zitten slecht voor je ogen?

Zit je kind veel op een smartphone of tablet, dan loopt hij het risico op bijziendheid. Je kind ziet dan slecht als het in de verte kijkt. Dé vuistregel om het risico op bijziendheid bij kinderen te verminderen is de 20-20-2-regel. Dat betekent: na elke 20 minuten schermen 20 seconden pauze door in de verte te kijken.

Is te lang op je telefoon zitten slecht voor je ogen?

Er werd al lang voor gewaarschuwd: te lang achter schermpjes zitten is schadelijk voor kinderogen. Uit onderzoek van het Erasmus MC onder duizenden kinderen, blijkt nu hoe groot het probleem echt is. De kinderen, Generation R, zijn vanaf hun zesde onderzocht. Van de zesjarigen was 2,5 procent bijziend.

Hoeveel tijd per dag zitten Nederlandse tieners op hun telefoon?

Zes op de tien jongeren (60%) besteden elke dag minimaal drie uur aan hun smartphone. 15 procent gebruikt de telefoon zelfs meer dan zes uur op een dag. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder 715 leden van het Jongerenpanel en 19.684 leden van het Opiniepanel.

Hoe lang zitten Nederlanders op hun telefoon?

Het resultaat was een gemiddelde van 2 uur en 28 minuten per dag. Als we kijken naar hoeveel tijd ons dat kost in een heel jaar komen we uit op zo’n 34 (!) dagen. Dat is gewoon langer dan een maand dat we verspillen door gebruik te maken van onze smartphones.

Wat te doen tegen een telefoon verslaving?

Met deze 9 simpele tips kom jij van je telefoonverslaving af

  1. Begin je dag zonder telefoon.
  2. Kijk niet gelijk op je telefoon.
  3. Houd bij hoeveel tijd je op je smartphone zit.
  4. Verwijder apps.
  5. Zet je telefoon uit.
  6. Laat je telefoon thuis.
  7. Zet je telefoon op zwart-wit.
  8. Plan je social media ‘momenten’

Hoeveel uur op je telefoon is verslaafd?

6 op de 10 jongeren gebruikt hun mobiel minimaal 3 uur per dag en 15% gebruikt hem zelfs meer dan 6 uur per dag! In 2014 was al ruim 70% van de Nederlandse jongeren verslaafd: afkickverschijnselen als ze er langere tijd geen toegang hadden.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven