Wat gebeurt er met de groene bak?

Wat gebeurt er met de groene bak?

Wat gebeurt er met uw GFT? Dit GFT wordt dicht bij huis omgezet in compost maar ook in bijvoorbeeld groene energie. Zo zorgt het scheiden van gft voor minder CO2-uitstoot, behoud van grondstoffen en voor lagere verwerkingskosten.

Welk afval in groene container?

Koffieprut, appelschillen, uitgebloeide tulpen: een flink deel van ons afval is groente-, fruit- en tuinafval (gft). Het is goed om dit gescheiden in te leveren: van gft kan compost en biogas gemaakt worden. Gooi etensresten, zoals schillen en botjes, en klein/fijn snoeiafval daarom in de groene bak (de gft-bak)!

Hoe voorkom ik maden in de groene container?

Maak de container regelmatig schoon met water en een scheut azijn of water en groene zeep. Dat voorkomt niet alleen een nare geur, maar ook het aankoeken van vuil. Blijven er maden achter in de container, dan is overgieten met kokend water doeltreffend, laat nadien de container goed drogen.

Wat kan er in de groene container?

Wat hoort wel bij gft?

  • schillen en resten van groente, fruit en aardappelen.
  • resten van gekookt eten.
  • brood, deeg, rijst en pasta.
  • vlees- en visresten (inclusief graten, schelpen en botjes)
  • pinda- en notendoppen.
  • eierschalen.
  • losse thee en koffiedik (zonder het zakje of filter)
  • brood en kaaskorsten (zonder plastic)

Waar gaat ons gft-afval heen?

Dit zijn groenteresten, fruitschillen, broodkorsten, organisch afval zoals vlees- en visresten en (klein) snoeiafval. In de natuur verteren deze stoffen en dienen als voeding voor planten en dieren. Op de juiste manier gerecycled, kan ons gft-afval ook worden omgezet in voedingsstoffen, bij ons bekend als compost.

Is keukenrol restafval?

Schoon keukenpapier, tissues en servetten, ook bedrukt en gekleurd, kunnen in oud-papierbak; • Papier gebruikt om niet-organisch afval op te deppen (denk aan motorolie) moet bij het restafval. Papieren zakdoekjes: alleen met etensresten. Zakdoekjes gebruikt om je neus te snuiten horen bij het restafval.

Waar moeten papieren zakdoekjes in?

Zelfs ongekleurde en onbedrukte zakdoekjes (waarmee je je neus hebt gesnoten) mogen bij het gft. Als het keukenpapier of zakdoekje gekleurd is een printje heeft, dat doe je dat bij het restafval. Dit geldt ook voor wc-papier.

Hoe gooi je tuinafval weg?

Klein tuinafval dat in een vuilniszak past doet u in de container voor groente-, fruit- en tuinafval (gft). Op de Kaart GFT-containers ziet u waar de containers voor groente- fruit- en tuinafval staan. Is er geen gft-container in uw buurt, dan mag het bij het restafval.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven