Wat gebeurt er met je organen als je zwanger bent?
Als je zwanger bent, ontwikkelt niet alleen je baby zich in een rap tempo. Doordat je baarmoeder groter wordt, raken je organen in de verdrukking en verplaatsen ze zich. In dit animatiefilmpje is dat proces goed te zien.
Hoe snel treden Zwangerschapssymptomen op?
In de derde week van je zwangerschap is er voor het eerst de kans dat je iets merkt. Het zwangerschapshormoon hCG zorgt ervoor dat de eerste zwangerschapsverschijnselen kunnen ontstaan. Je hebt bijvoorbeeld een opgeblazen gevoel, stemmingswisselingen, pijnlijke borsten en je voelt je sneller vermoeid.
Hoe voel je je in het begin van je zwangerschap?
Innestelingsbloeding – zes tot twaalf dagen na de conceptie nestelt de eicel zich in de baarmoederwand. Dit kan zorgen voor buikkramp en een roze of bruine innestelingsbloeding. Afkeer van voedsel en geuren – je reuk wordt vaak beter, waardoor je ineens heel misselijk kunt worden van bepaalde geuren.
Welk orgaan groeit tijdens zwangerschap?
De belangrijkste organen en lichaamssystemen zitten op hun plek aan het begin van de foetale periode. Zijn basis is dus af! In de komende maanden groeien ze verder en gaan ze daadwerkelijk hun werk doen: Het brein en zenuwstelsel ontwikkelen zich verder.
Hoe liggen je darmen als je zwanger bent?
Er verandert veel in je lichaam. Je baarmoeder wordt steeds groter en uiteindelijk rekken de banden waar je baarmoeder in hangt op, wat vaak bandenpijn veroorzaakt. Door het groeien zitten je darmen eigenlijk in de weg, wat kan resulteren in een gespannen, opgezette buik en darmen die een beetje van slag zijn.
Hoe vroeg in zwangerschap misselijk?
8 op de 10 vrouwen zijn misselijk aan het begin van hun zwangerschap. Het begint meestal tussen de 4e en de 7e zwangerschapsweek. Veel vrouwen hebben de meeste klachten rond de 9e zwangerschapsweek. Je kunt de hele dag misselijk zijn, of alleen in de ochtend, middag of avond.