Wat gebeurt er met lege flessen?

Wat gebeurt er met lege flessen?

In de supermarkt kun je je lege flessen inleveren in een speciale automaat. Daarna gaan ze naar een retourencentrum waardoor ze worden gesorteerd, schoongemaakt of soms omgesmolten. Zo kunnen de plastic flessen worden hergebruikt voor een nieuwe ronde.

Wat gebeurt er met glazen statiegeldflessen?

Deze flessen gaan naar de fabriek. Van de scherven van de glazen flessen en het plastic van de plastic flessen maken ze weer nieuwe flessen. Daarom kost het hervullen van verpakkingen die terug zijn gebracht bijna geen nieuw materiaal. Dit is goed voor het milieu.

Wat gebeurt er met ingeleverde PET-flessen?

Het ingezamelde plastic en de flessen worden schoongemaakt en behandeld. Daarna dient het als grondstof voor nieuwe verpakkingen. Zo bestaan alle PET-flessen die we in Nederland op de markt brengen uit ten minste 50% gerecycled PET. Om PET te recyclen is 60% minder energie nodig dan voor het produceren van nieuwe PET.

Hoe worden statiegeldflessen gerecycled?

Recyclingproces uitgaande van statiegeldflessen Na sortering wordt het PET van de statiegeldflessen in stukjes gehakt, gewassen en gezuiverd, waarna het vervoerd wordt naar de recycler. Die smelt de stukjes om tot granulaat: korrels die als grondstof dienen voor nieuwe kunststof producten.

Hoe wordt glas gerecycled?

Hoe wordt glas gerecycled? De glasfabriek maakt weer wit, groen of bruin glas van het oude glas. De scherven worden in de fabriek in ovens zo hoog verhit, dat ze smelten en vloeibaar worden. Het vloeibare glas wordt in een speciale machine in druppels geknipt, die in mallen vallen.

Waar lege plastic flesjes inleveren?

Inleveren plastic flessen Op plastic petflessen groter dan 1 liter zit statiegeld. U kunt deze statiegeldflessen inleveren bij supermarkten die statiegeldflessen verkopen. Flessen kunnen dan als grondstof dienen voor nieuwe flessen.

Waar kun je alle lege flessen inleveren?

Moeten de flessen worden ingeleverd waar ze gekocht zijn? Nee, het is één nationaal inleversysteem. De consument kan de statiegeldflessen inleveren bij alle innamepunten als het nieuwe statiegeldlogo er maar op staat! Het maakt niet uit waar hij of zij de flessen gekocht heeft.

Hebben alle flesjes statiegeld?

Vanaf 1 juli 2021 betaal je 0,15 cent statiegeld per PET-fles met een inhoud tot 1 liter. Dit zijn alleen de plastic flesjes voor frisdrank en water. Er komt nog geen statiegeld op flesjes voor smoothies, sap of zuiveldranken, maar wij blijven ons ervoor inzetten dat dit er ook komt.

Waar kan je PET flessen inleveren?

Wat doen ze met plastic flessen?

Grote plastic petflessen met statiegeld levert u in bij de winkels die deze statiegeldflessen verkopen. Afval is waardevol. Uw ingezamelde statiegeldflessen kunnen worden gerecycled. Gerecycled plastic is een goede grondstof voor nieuwe producten.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven