Wat geeft cc aan?

Wat geeft cc aan?

1. Cilinderinhoud wordt gegeven in cm3. cm3 staat voor het kubieke centimeter. Cc staat letterlijk voor de inhoud van de cilinders.

Wat zegt cc motor?

CC staat voor cubic centimeter, beter bekend als kubieke centimeter of cm3. Het gaat hier dus om een inhoudsmaat. Met CC wordt de cilinderinhoud aangegeven. Een voorbeeld: een motor met een inhoud van 1.495 cc betreft een motor met 1,5-liter inhoud.

Wat betekent cc bij scooter?

Cilinderinhoud wordt gegeven in cc of in cm3. cm3 staat voor het kubieke centimeter. cm3 is hetzelfde als cc, dat is namelijk gewoon de Engelse vertaling Cubic Centimeter. cc staat letterlijk voor de inhoud van de cilinders.

Wat betekent 1200 cc?

De cilinderinhoud wordt meestal aangegeven in milliliters (symbool cc van cubieke centimeter) voor brommers en motoren. Voor grotere motoren zoals in auto’s, schepen en stationaire toepassingen wordt veelal gerekend in liters (1000 cc = 1 liter).

Hoeveel cc kenteken?

Met het A1-rijbewijs mag je op motoren tot 125cc rijden, met een maximaal vermogen van 11kW en maximaal 0,1kW per kilo. Dit komt er op neer dat je voornamelijk op alle 125cc 4 takt motoren mag rijden en op een aantal afgeknepen 2-takt motoren.

Wat is 1800 cc?

Een 1cc staat gelijk aan 1 milliliter. De inhoud van een motor wordt uitgedrukt in cc. Het is maar net waar de motor voor ontworpen is, voor kracht of voor snelheid. Een auto met 3000cc kan veel langzamer zijn als een met 500cc.

Hoeveel cc is een motor?

Motorrijbewijs afhankelijk van motor

Soort voertuig Vermogen motor Rijbewijs
Lichte motor 125 cc en maximaal vermogen van 11 kilowatt (kW) Rijbewijs A1
Middelzware motor Maximaal vermogen van 35 kW Rijbewijs A2
Zware motor Onbeperkt vermogen Rijbewijs A

Hoeveel cc is veel?

Het is maar net waar de motor voor ontworpen is, voor kracht of voor snelheid. Een auto met 3000cc kan veel langzamer zijn als een met 500cc. Het is maar net hoe de motor is gebouwd. Zit er een turbo op dan heeft de motor opeens veel meer power zonder het aantal cc’s te veranderen.

Wat betekent cc in de mail?

De afkorting cc staat voor carbon copy of ook wel copie conforme. Cc’s worden gebruikt in brieven en e-mails. Ze dienen om andere personen dan de geadresseerde op de hoogte te brengen of te houden, zonder dat van hen wordt verwacht dat ze iets doen of op het bericht reageren.

Hoeveel CC is een kW?

Je kunt dan vervolgens rijden op een zgn.: “lichte motor”, oftewel maximaal 125cc. Maar beter kun je het afwegen aan de hand van pk’s of zelfs beter nog: kW ‘s. Een lichte motor mag maximaal 11 kW (15 pk) hebben, 125 cc en 0,1 kW per kilo zijn.

Hoeveel CC is een motor?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven