Wat groeit er langs de Nijl?

Wat groeit er langs de Nijl?

Er groeit bijna niks, maar wat er groeit bestaat uit gras of dwergmimosa’s. Rond de Nijl vinden we ook het een en ander aan begroeiing, zoals eucalyptusbomen, vijgenbomen en citrusbomen. Langs de oevers van de rivier vinden we weinig oorspronkelijk groen terug; de meeste plantensoorten zijn geïmporteerd.

Wat voor soort rivier is de Nijl?

De Nijl is een samenvloeiing van de Blauwe Nijl, die in Ethiopië ontspringt, en de Witte Nijl. De Witte Nijl heeft een basisdebiet. Dit debiet wordt groter door de neerslag (afkomstig van het regenseizoen) die in Oeganda valt, waar de Witte Nijl doorheen stroomt.

Hoe heet de rivier die door Egypte stroomt?

De Witte en de Blauwe Nijl ontmoeten elkaar in Khartoum, de hoofdstad van Sudan, om vervolgens als ‘de Nijl’ heel Egypte te doorkruisen. In het noorden van Egypte mondt de rivier uit in een ruime delta waar ze het water aan de Middellandse zee schenkt.

Wat groeit er in Egypte?

Het is niet verwonderlijk dat Egypte vrij kaal is. De woestijnen zijn vrijwel onbegroeid en bossen komen er niet voor. De begroeiing die je nog wel in dit land tegenkomt bestaat uit eucalyptusbomen, dadelpalmen, granaatappels, acacia’s en vijgenbomen.

Welke maanden overstroomt de Nijl?

Elk jaar, tijdens de maanden juli en augustus, steeg het water in de Nijl. De rivier trad buiten haar oevers en dat was van groot belang voor de Egyptenaren.

Wat is het stroomgebied van de Nijl?

3.400.000 km²
Nijl/Stroomgebied

Waar komt de naam Nijl van daan?

Nijl is de aan het griekse Νεῖλος ontleende naam (misschien van berbers lil ‘water, stroom, zee’ stammend, zie Lit. Vycichl) van de rivier die in het egyptisch itrw ‘3 ‘de grote stroom’ luidt; vandaar koptisch yerò en hebr. ye’or. Met zijn 6500 km is de N. de langste rivier van de wereld.

Waar komt het water van de Nijl vandaan?

De Witte Nijl vindt haar oorsprong in Centraal-Afrika aan het Victoriameer en dankt haar naam aan de witte kleur van het modderige water. Het is echter de Blauwe Nijl die voor de overstromingen zorgt. Deze rivier ontspringt in Ethiopië aan het Tanameer.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven