Wat heb je nodig in Zwitserland?

Wat heb je nodig in Zwitserland?

Als u naar Zwitserland reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen. Voor de landen op deze lijst is een identiteitskaart voldoende om mee te reizen. Voor alle andere landen geldt dat u uw paspoort mee moet nemen.

Waar komt deze auto vandaan?

Het woord automobiel is een Frans leenwoord en komt van automobile. Dit komt weer uit het Grieks en Latijn. Het eerste deel van het woord (auto) komt van het Griekse αυτος en betekent zelf. Het tweede deel van het woord (mobile, mobiel) komt van het Latijnse movere en betekent bewegen.

Waar staat LV voor op een nummerbord?

Europese kentekenplaten

Land Letters Kleur kenteken
A
Letland LV wit
Liechtenstein FL zwart
Litouwen LT wit

Heb je een vignet nodig in Zwitserland?

Tolvignet. De vignetplicht geldt voor auto’s en motoren met een toegestane maximummassa (te vinden op het kentekenbewijs) tot en met 3500 kg. Voor een aanhanger (toegestane maximummassa tot en met 3500 kg) moet een apart vignet worden aangeschaft. Voor een combinatie van auto én caravan zijn dus 2 vignetten nodig.

Wat heb ik nodig in de auto in Zwitserland?

Verplicht in de auto

  • Gevarendriehoek – Het is verplicht een gevarendriehoek in de auto te hebben.
  • Een veiligheidsvest, verbanddoos, brandblusser of reservelampen zijn niet verplicht.

Hoe kan je er achter komen van wie een auto is?

De eigenaar van een auto valt niet te checken op basis van een kenteken. Op de website van de RDW zijn alleen de autogegevens te achterhalen van de eigenaar. Alleen overheidsinstanties of verzekeraars van een autoverzekering kunnen op basis van een kenteken zoeken wie de eigenaar van een auto is.

Kan je via kenteken adres achterhalen?

Het is niet zomaar mogelijk de naam en het adres van iemand op te vragen bij een kenteken. Op de site van de RDW staat wel een applicatie: Voertuiggegevens. Hiermee kunt u beperkte voertuiggegevens opvragen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer u niet meer weet om wat voor merk auto het ging.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven