Wat heb je nodig om een plafond te witten?

Wat heb je nodig om een plafond te witten?

De benodigdheden om zelf een plafond te witten zijn een verfroller, verfbak, kwast, latexverf, afdekzeilen en afplaktape. Het is verstandig om 2 maten verfroller en kwasten te halen, zodat je zelf de inschatting kan maken welke waar het beste werkt.

Hoe breng je structuurverf aan?

Hoe schilder ik een muur met structuurverf?

 1. Maak de ondergrond goed schoon.
 2. Plak alles af met schilderstape.
 3. Gebruik een voorstrijkmiddel.
 4. Breng de structuurverf aan.
 5. Gebruik een structuurverfroller op de verf.
 6. Bereik meer structuur.
 7. Herhaal het aanbrengen van de verf.

Welke verfroller voor structuurverf?

Gebruik een structuurverfroller met een fijne of een grove korrel. Werk de twee banen die je net hebt geschilderd een keer af met deze speciale roller. Rol van boven naar beneden, waarmee je ervoor zorgt dat je de structuur aanbrengt die je graag in de verf wilt zien.

Welke verfroller voor Granol?

Er zijn verschillende rollers op de markt en voor het schilderen van granol, raden wij aan om een vachtroller te gebruiken. Geen structuurroller, al klinkt dat wat logischer, deze is niet geschikt hiervoor.

Wat heb je nodig om plafond te verven?

Benodigdheden

 1. Reparatiemiddel voor gaatjes en/of scheuren.
 2. Vocht en roetvlekken isolerende verf.
 3. Fixeermiddel voor korrelige en of poederende ondergronden.
 4. Voorstrijk.
 5. Muurverf (latex)
 6. Telescoopsteel voor verfroller.
 7. Verfrooster.
 8. Verfbak.

Wat heb ik nodig om plafond te verven?

Allereerst heb je natuurlijk verf nodig. Voor het witten van een plafond kun je het beste gebruik maken van latex muurverf. Daarnaast heb je nodig: een verfroller, een verfbak met afrolruimte en een kleine radiator roller. Belangrijk is om ook een bijpassende telescopische stok bij de verfroller aan te schaffen.

Kun je over structuurverf heen verven?

Structuurverf is overschilderbaar met elke gewenste muurverf of latex. Zo kan je de ruimte ook een kleurtje geven! Je kunt structuurverf bij de GAMMA bouwmarkt ook in de gewenste kleur laten mengen. Plak de vloer zorgvuldig af met een stucloper.

Waarom structuurverf op plafond?

Er zijn heel wat voordelen verbonden aan structuurverf, alsook enkele nadelen. We zetten deze op een rijtje: + Structuurverf zorgt voor een mooi en verrassend effect waar je heel wat richtingen mee uit kan. + Door de ruwe oppervlakte kan deze verf ook oneffenheden of onvolkomenheden op de ondergrond bedekken.

Kan structuurverf op plafond?

Structuurverf kun je krijgen in verschillende variaties. Van een grove korrel tot een kleine, subtiele korrel wat je kunt gebruiken op bijvoorbeeld gipsplaten, het plafond of muren.

Welke verfrol gebruiken voor plafond?

Over het algemeen wordt voor het schilderen van een plafond een verfroller aangeraden met een gele band, met een gemiddelde vezellengte van 12 millimeter. Let er ook op dat deze vezels synthetisch zijn en liefst van polyamide.

Welke verfroller voor buitenmuur?

Ruwe ondergrond Muurverfrol met een geweven polyamide vacht met goede opname en afgifte. De vacht is thermisch gelijmd en vervolgens afgesneden. Speciaal voor ruwe ondergronden kan de dualon roller met flexibele binnenkern worden gebruikt, zodat ook de dieper gelegen oneffenheden eenvoudig en direct worden geraakt.

Wat heb je nodig om te witten?

Dit heb je nodig:

 • Een blik verf in de gewenste kleur.
 • Een verfroller en -bak.
 • Kwasten: één middelgrote en één kleine.
 • Een roerstokje.
 • Schilderstape.
 • Afdekdoeken of -plastic (om meubels en armaturen af te dekken)
 • Absorberende doeken (om de muren stofvrij te maken en gemorste verf op te vegen)

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven