Wat heb je nodig voor een internetverbinding?

Wat heb je nodig voor een internetverbinding?

Om verbinding te maken met internet via ADSL, kabel of glasvezel hebt u bij uw internetabonnement een modem nodig. De modem krijgt of koopt u bij de internetprovider als u een abonnement voor internet afsluit. Wie een internetaansluiting voor thuis neemt, kan kiezen of hij dat bekabeld of draadloos wil.

Hoe werkt een internet abonnement?

Mobiel internet wordt geleverd door een telecom provider via dezelfde infrastructuur waar ook je mobiele telefonie langs gaat. Net als bij je smartphone maak je gebruik van een simkaart waarop een zogenaamd data abonnement is geactiveerd. Vaak zit hier ook de software op om verbinding te maken met je telecom provider.

Hoe noem je internetverbinding?

Het internet is een wereldwijd openbaar netwerk van verbonden computers. De naam internet is een Engelse afkorting voor Interconnected Networks. Dat zoiets betekent als “aan elkaar verbonden netwerken”.

Wat is er nodig in een gebouw om WiFi te hebben?

Wil je WiFi ook gebruiken voor draadloos internet, dan heb je een modem en een internet verbinding nodig. Als het modem geen ingebouwde WiFi router heeft, dan heb je nog een losse draadloze router nodig. Deze router zorgt voor de WiFi verbinding in je huis of kantoor.

Hoe installeer ik internet in huis?

Draadloze router installeren

  1. Sluit de kabel die uit uw modem komt aan op de WAN of internet poort van uw router.
  2. U sluit een computer of laptop aan op 1 van de vrije poorten van de router.
  3. Doe de adapter van de router in het stopcontact.

Hoe zet ik mijn Wi-Fi aan op de laptop?

Ga naar het Startmenu en selecteer Configuratiescherm . Klik op de categorie Netwerk en internet en vervolgens Networking and Sharing Center. Selecteer in de opties aan de linkerkant de optie Adapterinstellingen wijzigen . Klik met de rechtermuisknop op het pictogram voor Draadloze verbinding en klik op inschakelen .

Kun je alleen internet nemen bij KPN?

Bij KPN heb je de mogelijkheid om alleen internet te bestellen. Via de koperen kabel of glasvezel ben je snel aangesloten. Overstappen is eenvoudig en bovendien profiteer je de eerste maanden van een aantrekkelijke welkomstkorting.

Is internet en wifi hetzelfde?

WiFi wordt gebruikt voor een draadloos netwerk, ook wel WLAN genoemd. Vaak heeft men het over draadloos internet, maar tegenwoordig doen we veel meer met WiFi. Een voorbeeld: Thuis heb je internet, deze verbinding komt tot stand via het modem.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven