Wat heb je nodig voor identiteitsfraude?

Wat heb je nodig voor identiteitsfraude?

U kunt uzelf beschermen tegen identiteitsfraude. Onder meer door zorgvuldig om te gaan met uw identiteitsgegevens, paspoort, ID-kaart of rijbewijs….Geef uw identiteitsgegevens niet ‘cadeau’

  • Voorkom fraude met een kopie van uw identiteitsbewijs.
  • Vernietig persoonlijke gegevens in oude documenten of computers.

Welke gegevens van ID heeft werkgever nodig?

Een werkgever is verplicht om bij indiensttreding van een nieuwe werknemer zijn of haar identiteit te controleren. Dat kan met een geldig paspoort of identiteitskaart (geen rijbewijs). De werkgever mag het BSN alleen gebruiken voor de loonbelasting, en dus niet voor een ander doel.

Waar moet een kopie ID aan voldoen?

Sommige bedrijven en organisaties zijn wettelijk verplicht een aantal gegevens van uw identiteitsbewijs over te nemen. De school of uw zorgverlener bijvoorbeeld. Uw ID-bewijs of een kopie afgeven, is dan niet nodig. Het soort legitimatiebewijs en het nummer ervan laten opschrijven is voldoende.

Wat kunnen mensen met je paspoortnummer?

De identiteit moet zijn vastgesteld en de kopie opgeslagen voor je de eerste werkzaamheid begint. Als het uitzendbureau alleen dat paspoortnummer en/of bsn-nummer vraagt, wordt niet aan de wettelijke eisen voldaan, althans: niet als je daadwerkelijk voor dat bureau gaat werken.

Wat kun je doen tegen identiteitsfraude?

Welke maatregelen u verder moet nemen, hangt af van het type fraude.

  1. Doe aangifte bij politie.
  2. Verzamel bewijzen van (vermoedelijke) identiteitsfraude.
  3. Houd contact met incassobureaus.
  4. Meld identiteitsfraude bij Centraal Meldpunt Identiteitsfraude (CMI)
  5. Hulp na identiteitsfraude.

Welke documenten verplicht in personeelsdossier?

De volgende documenten zijn wettelijk verplicht om in een personeelsdossier op te nemen: Stamkaart: NAW-gegevens, geboortedatum, ID-nummer, functie(s) Kopie identiteitsbewijs of paspoort. Arbeidsovereenkomst en arbeidsvoorwaarden.

Wat is id bewijs aard?

wat is een geldig identiteitsbewijs? Een geldig identiteitsbewijs kan een Nederlands of buitenlands paspoort of identiteitskaart of een Nederlands vreemdelingendocument zijn.

Welk ID bewijs bij indiensttreding?

Verificatieplicht geldig identiteitsbewijs Bij indiensttreding van een nieuwe werknemer moet u naar een geldig identiteitsbewijs vragen. De werknemer moet dan het originele document tonen. Bijvoorbeeld een paspoort, een identiteitskaart of vreemdelingendocument.

Wat kunnen mensen met je burgerservicenummer?

Criminelen misbruiken uw BSN nummer om identiteitsfraude te plegen. Met uw persoonlijke gegevens die ze hebben bemachtigd (bijvoorbeeld via phishing), kunnen bankrekeningen geopend worden om aankopen op krediet te doen, of om crimineel geld naar door te sluizen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven