Wat hebben de bloemetjes van de Oost Indische kers?

Wat hebben de bloemetjes van de Oost Indische kers?

Oost Indische kers (Tropaeolum majus) is een plant met prachtige gele of oranje bloemen. De bladeren, bloemen en zaden zijn ook nog eens eetbaar. Vooral de bladeren kan je goed gebruiken in salades. De bloemen zie je ook vaak terug als er eetbare bloemen worden geserveerd.

Wat kan je doen met Oost Indische kers?

Alles van de plant kan in de keuken gebruikt worden. Zowel blad als bloem worden in salades gebruikt. Van de zaden van Oost Indische kers kan men erg lekkere kappertjes maken. De bladeren kunnen ook gebruikt worden om lekkere koude zowel hartige als zoete hapjes in te verpakken.

Kan je alle Oost Indische kers eten?

Alles aan de Oost-Indische kers is eetbaar. De eetbare bloemen hebben zo’n vijf blaadjes die rond tot ovaal van vorm zijn. Ze hebben een lichtpittig/peperige smaak en doen het goed in salades. De smaak doet je denken aan radijs.

Is Oost Indische kers winterhard?

Verzamel dan een paar zaden en laat ze goed drogen. In april stop je ze in de grond. De oost-indische kers is niet winterhard, dus hij overleeft het buiten niet.

Hoe lang duurt het voordat Oost Indische kers ontkiemt?

Zaaien en plukken Begin dan in maart en april met voorzaaien. De zaden ontkiemen na ongeveer 10 dagen bij kamertemperatuur, dus kun je ze het best binnen of in een kas zaaien. Geef niet te veel water, want dan rotten de zaden weg. Wacht tot begin mei als je buiten wilt zaaien, meteen op de plek waar je ze hebben wilt.

Is Oostindische kers eenjarig?

De Oost-Indische kers – of Tropaeolum majus – is een eenjarige, kruidachtige plant die lange ranken maakt. Je zou denken dat de plant uit Oost-lndië komt, maar dat is niet zo. De Oost-Indische kers trekt bladluis aan, evenals de rups van het klein- en groot koolwitje.

Hoe gezond is Oost-Indische kers?

Oost-Indische kers is ontzettend gezond en heeft de reputatie een uitstekend antibioticum te zijn. De bladeren bevatten grote hoeveelheden vitamine C. Er worden tal van medicinale eigenschappen aan toegeschreven, zoals het verhogen van de weerstand, het zuiveren van het bloed, het bestrijden van infecties en kaalheid.

Hoe lang duurt het voordat Oost-Indische kers ontkiemt?

Hoe klimt Oost-Indische kers?

Zij ontkiemen vanzelf. Je kunt de plant als klimmer langs een stellage (hij klimt tot 5 m hoog), boom of struik laten groeien of als bodembedekker zijn gang laten gaan. Tijdens hete zomeravonden kun je vonkjes rond de Oost-Indische kers zien omdat de planten zich elektrisch ontladen.

Is Oost-Indische kers gezond?

De bloemen, bladeren én de zaden kun je eten. Voor een licht pittige smaak gebruik je de bloemen, de blaadjes zijn nog wat peperiger en de onrijpe groene zaden zijn pittig zoals een sterk radijsje. Niet alleen lekker, maar ook gezond want de Oost-Indische kers barst van de vitamine C.

Is Oost-Indische kers meerjarig?

De Oost-Indische kers is bij vele mensen slechts bekend als decoratieve plant maar dat doet deze multifunctionele plant tekort. In de herfst zaait de plant zichzelf weer uit als uw de zaden laat liggen en is daarom ondanks dat het een eenjarige plant is, een plant die vaak maar 1 keer aangeplant hoeft te worden.

Kan Oost-Indische kers tegen vorst?

De planten kunnen niet tegen vorst en zullen pas later in het voorjaar ontkiemen. Je kunt OI-kers zaaien onder glas vanaf april en in de volle grond vanaf mei. Ze zijn in bloei van juli-september en de zaden rijpen in augustus-oktober. Oost-Indische kers kan het beste direct op de plaatst van bestemming worden gezaaid.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven