Wat heeft Juan Carlos gedaan?

Wat heeft Juan Carlos gedaan?

Sinds 1975 is Juan Carlos I koning van Spanje. Tijdens het Franco-regime werd hij door de dictator op de troon gezet als kleinzoon van de laatste Spaanse koning. Na Franco’s dood herstelde hij de democratie. Na de Spaanse Burgeroorlog (1936-1939) wordt Francisco Franco de nieuwe leider van de Spaanse republiek.

Waarom is Juan Carlos gevlucht?

Juan Carlos verliet zijn land op 3 augustus, als gevolg van een reeks financiële schandalen. Juan Carlos maakte begin deze maand bekend Spanje te verlaten, om te voorkomen dat de publieke schandalen die aan hem kleven zijn zoon Felipe en de troon zouden beschadigen.

Wie werd in2014 koning van Spanje?

Felipe Juan Pablo Alfonso de Todos los Santos de Borbón y de Grecia (Madrid, 30 januari 1968) is sinds 19 juni 2014 als Felipe VI koning van Spanje. Felipe is het derde kind van koning Juan Carlos I en koningin Sofía.

Waardoor kwam Juan Carlos in opspraak?

Cash in vliegtuig De smeergeldaffaire speelde toen Juan Carlos nog koning was. Hij zou destijds een rol hebben gehad in de toekenning van een aanbesteding van een hogesnelheidslijn tussen Mekka en Medina. Een groep Spaanse aannemers verwierf hiervoor het contract. Juan Carlos zou zichzelf hiermee verrijkt hebben.

Waar is Juan Carlos naar toe?

Hoewel een tijdlang onduidelijk was waar Juan naartoe vertrok, werd uiteindelijk bekend dat hij op uitnodiging van de kroonprins van de Verenigde Arabische Emiraten in Abu Dhabi verblijft. Er loopt momenteel nog altijd een onderzoek naar de financiële handel en wandel van de voormalige Spaanse koning.

Waar is Juan Carlos?

Oud-koning Juan Carlos verliet precies een jaar geleden Spanje na een serie onthullingen over gesjoemel met geld. Hij dook op als “gast” in de Verenigde Arabische Emiraten, waar Carlos op een klein eiland woont. Hoewel hij officieel nog nergens van beschuldigd is, lijkt de weg terug naar Spanje onmogelijk.

Wie heeft Juan Carlos opgevolgd?

Juan Carlos I van Spanje

Juan Carlos I
1938
Periode 1975-2014
Voorganger Alfons XIII (tot 1931)
Opvolger Felipe VI

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven