Wat heeft Magelhaes ontdekt?

Wat heeft Magelhaes ontdekt?

De Portugese zeevaarder en ontdekkingsreiziger Ferdinand Magalhães vond de zeestraat van de Atlantische naar de Grote Oceaan. Toen de Spaanse zeevaarder Vasco Núñez de Balboa de Grote Oceaan (Zuidzee) had ontdekt, ontwikkelde Magalhães een plan om in het zuiden een doorgang naar deze oceaan te vinden.

Was de reis van Magellaan in strijd met de afspraken van Tordesillas?

Magellaan hoopte langs Zuid-Amerika naar de specerij-eilanden (de Molukken) te varen, want de route die de ontdekkingsreizigers eerder voeren mocht niet meer gevaren worden, vanwege het verdrag van Tordesillas. Hij was hierdoor de eerste die een wereldreis maakte.

Welk land ontdekte Magelhaes?

Ferdinand Magellaan (Portugees: Fernão de Magalhães, Spaans: Hernando de Magallanes; Sabrosa, lente 1480 – Mactan, 27 april 1521) was een Portugese ontdekkingsreiziger, die in Spaanse dienst de eerste zeilreis rond de wereld leidde. Tijdens deze reis sneuvelde hij op de Filipijnen.

Hoelang duurde de reis van Ferdinand Magellaan?

Tijdens het onderzoeken van de straat deserteerde de San Antonio en keerde terug naar Spanje, met een belangrijk deel van de voorraden. Magellaan bereikte na 38 dagen en 600 km varen de Stille Oceaan. De drie overgebleven schepen begonnen aan de reis over de onbekende oceaan.

Welke paus sloot het belangrijke verdrag van Tordesillas in 1494 en wat was het belang van dit verdrag?

Het verdrag werd op 2 juli 1494 door Castilië en op 5 september 1494 door Portugal geratificeerd. Paus Alexander VI bepaalde na de ontdekking van Amerika dat alles ten westen van een bepaalde lijn (480 km van de archipel Kaapverdië) toebehoorde aan Castilië, en alles ten oosten daarvan aan Portugal.

Welk land heeft Ferdinand ontdekt?

Ferdinand Magellaan
Nationaliteit Portugees
Land Koninkrijk Portugal
Beroep ontdekkingsreiziger
Bekend van leiding eerste zeilreis rond de wereld

Hoe lang duurde de eerste reis rond de wereld?

Magellaan bereikte na 38 dagen en 600 km varen de Stille Oceaan. De drie overgebleven schepen begonnen aan de reis over de onbekende oceaan.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven