Wat hoort bij een kapper?

Wat hoort bij een kapper?

Een kapper is iemand die zich bezighoudt met de haarverzorging van klanten, waarbij het in de meeste gevallen gaat om knippen, scheren, wassen, bleken, verven en/of modelleren van het haar. Vaak vinden de werkzaamheden plaats in een kapsalon, maar er zijn ook kappers die bij mensen thuis langskomen.

Hoe heet de kappersopleiding?

De mbo opleidingen waar je het beroep van kapper leert zijn mbo Haarstylist dame en mbo Haarstylist heer.

Wat voor opleiding heb je nodig om kapster te worden?

Je kan de opleiding Kapper volgen als BBL- of BOL-opleiding. Bij de BOL-opleiding loop je 1 dag in de week stage en ga je de andere dagen naar school. Bij een BBL-opleiding is het andersom: je gaat 1 dag naar school en loopt de overige dagen stage bij een erkende kapsalon.

Wat lijkt je leuk aan het werken in een kapsalon?

Creatief zijn Wat is er nou leuker dan een klant in de salon krijgen met saai muisgrijs haar en dan die klant naar huis laten gaan met een prachtige haarkleur en een goede coupe! Dat heb jij dan gedaan. Je kan je creativiteit loslaten op de kapsels van je klanten en er zelf ook echt veel plezier in hebben.

Wat moet een kapper doen?

Een kapper of kapster (soms ook wel met een Frans woord coiffeur, vrouwelijk coiffeuse) is iemand die voor zijn of haar beroep haar knipt of stileert. Vroeger werden kappers barbier genoemd. Tegenwoordig wordt die naam veelal gebruikt voor herenkappers. Een kapper werkt in een kapsalon of bezoekt mensen aan huis.

Wat verdient een allround kapper?

Maar om even over de ‘gewone’ kapper te spreken: die verdient ongeveer 1650 euro bruto per maand en je uurloon is ongeveer 10,00 euro per uur. Als je meer dan 10 jaar ervaring hebt, kan je salaris oplopen tot wel 2000 euro bruto per maand en je krijgt dan een uurloon van bijna 12 euro per uur.

Wat is een kappersopleiding?

Tijdens de opleiding leer je onder meer de volgende taken: knippen, kleurbehandeling, haaronderzoek, hygiëne, arboregels, milieu, föhnen, snijden, modelvorming en permanenten. Naast de Mbo-opleiding allround kapper zijn er nog veel meer opleidingsmogelijkheden om als kapper te kunnen werken.

Wat moet je doen om kapster te worden?

Hoe lang duurt de opleiding voor kapper?

Naast vakopleidingen (mbo-3 of mbo-4 niveau) is het ook mogelijk om (deel)opleidingen en cursussen te volgen die zich richten op specifieke onderdelen van het kappersvak. Aan een regionaal opleidingencentrum duurt de opleiding kapper twee jaar en de vervolgopleiding allroundkapper één jaar.

Wat houdt het kappersvak in?

Is het kappersvak zwaar?

En waar nieuwe leerlingen zich ook wel in vergissen: het kappersvak is best een zwaar beroep, zegt Niemeijer. ,,Niet alleen fysiek, je staat toch de hele dag op je benen, maar ook mentaal. Je bent namelijk constant in dienst van de klant. Heb je zelf een zware dag, dan mag de klant dat niet merken.

Wat is het gemiddelde inkomen van een kapper?

Een haarstylist van 21 jaar verdient minimaal 1.680 euro per maand. Bij zeven jaar of meer ervaring is dat 2.056 euro. Na haarstylist kun je nog opklimmen naar de rang van ‘haarstylist allround/haarwerker’. Dan verricht je meer vaktechnische handelingen dan alleen knippen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven