Wat houd een DDoS-aanval in?

Wat houd een DDoS-aanval in?

Een distributed denial-of-service (DDoS) -aanval is een kwaadwillige poging om het verkeer van een beoogde server, online service of netwerk te verstoren. Dit wordt met een DDoS-aanval gedaan door het doel of de omliggende infrastructuur te overweldigen met een overvloed aan internetverkeer.

Is er een DDoS-aanval?

Met een (Distributed) Denial-of-Service-aanval (DDoS-aanval) wordt de capaciteit van onlinediensten of de ondersteunende servers en netwerkapparatuur aangevallen. Het resultaat van deze aanval is dat diensten slecht of helemaal niet meer bereikbaar zijn voor medewerkers of klanten.

Hoe kun je iemand Ddossen?

Hierbij worden meerdere slecht geconfigureerde servers misbruikt om van een kleine hoeveelheid data een grote hoeveelheid data te maken en deze door te sturen naar het slachtoffer. Zo kan een aanvaller met een beperkte hoeveelheid data een soms wel meer dan 100 maal zo sterke reactie versturen naar het slachtoffer.

Waarom vinden DDoS-aanvallen plaats?

Hackers kunnen DDoS-aanvallen uitvoeren puur om hun kracht te laten zien. Hierbij willen hackers enkel aangeven waartoe ze in staat zijn. Dit doen ze door websites van grote organisaties neer te halen. Soms proberen hackers te laten zien dat de machthebbers in de maatschappij geen macht hebben op het internet.

Hoe voorkom je een DDoS aanval?

Wat u kunt doen om een DDoS-aanval te voorkomen

  • Installeer speciale software om DDoS-aanvallen te voorkomen, zoals Arbor Networks, Fortinet, Riorey of DefensePro.
  • Gebruik een Next Generation Firewall (NGFW).
  • Gebruik een “wasstraat” waar “schoon” netwerkverkeer van “kwaadaardig” wordt gescheiden.

Wat kost een DDoS-aanval?

De markt voor ddos-aanvallen is competitief, maar de prijzen kunnen variëren, antwoordt Stefaan Hinderyckx, vicepresident security bij NTT, als we hem de vraag naar kostprijs voorleggen. ‘Op zich kan je inderdaad al voor een paar honderd dollar per dag een aanval laten uitvoeren.

Hoe lang duurt een DDoS-aanval?

Een DDoS-aanval kan ervoor zorgen dat uw website of webwinkel onbereikbaar wordt. Ligt de server van uw bank plat, dan kunnen uw klanten hun online betalingen niet afronden. In beide situaties loopt u direct omzet mis. En aangezien een DDoS-aanval dagenlang kan duren, leidt het mogelijk tot veel omzetverlies.

Hoe kan je een DDoS-aanval voorkomen?

Wat u kunt doen om een DDoS-aanval te voorkomen Gebruik een Next Generation Firewall (NGFW). Gebruik een “wasstraat” waar “schoon” netwerkverkeer van “kwaadaardig” wordt gescheiden. Deze “wasstraat” is op provider niveau ingericht. Hou het netwerkverkeer goed in de gaten.

Waar staat de afkorting DDoS voor?

Denial-of-service-aanvallen (DoS-aanvallen) en distributed-denial-of-service-aanvallen (DDoS-aanvallen) zijn pogingen om een computer, computernetwerk of dienst niet of moeilijker bereikbaar te maken voor de bedoelde klanten.

Hoe werkt DDoS bescherming?

Bij een anti-DDoS-oplossing komen experts bij een vermoeden van een DDoS-aanval in actie. Ze houden het kwaadaardige verkeer zoveel mogelijk tegen. Het valide verkeer wordt omgeleid naar een speciaal mitigatiecentrum en vervolgens teruggestuurd naar uw servers, zodat deze goed mogelijk bereikbaar blijven.

Welke schade heeft het bedrijf opgelopen door de DDoS-aanval?

Een DDoS-aanval kan ertoe leiden dat uw website onbereikbaar wordt waardoor uw omzetverlies lijdt. Het is bijzonder vervelend als uw bedrijf te maken krijgt met een DDoS-aanval, zeker als die dagen aanhoudt. Naast omzetverlies zijn mogelijke gevolgen: Lagere klanttevredenheid.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven