Wat houdt domineren in?

Wat houdt domineren in?

dominari = heersen; verwant met domare = temmen] 1 overheersen, beheersen; duidelijk op de voorgrond treden (bijv.: die toren domineert de stad, is overal zichtbaar; ook fig.: hij domineert in dit gezelschap); 2 domino spelen.

Wat wil dominant zeggen?

Dominant betekent dat iets of iemand sterker is dan de rest. Iemand kan een dominant karakter hebben, maar ook een gen kan dominant zijn. Een ander woord voor dominant is overheersend. Wanneer een gen dominant is, wordt het bij overerving doorgegeven en is het aan de buitenkant vaak zichtbaar.

Wat betekent de aanloop?

aanloop – zelfstandig naamwoord uitspraak: aan-loop 1. korte snelle loop vóórdat je springt of iets gooit ♢ Finn nam een aanloop en sprong over de sloot 2. herhaald bezoek dat vaak komt ♢ we heb…

Wat betekent te kampen met?

kampen werkw. Verbuigingen: kampteVerbuigingen: gekampt ”kampen met” van iets moeilijkheden ondervinden Voorbeeld: `Zij kampten met de gevolgen van de recente overstromingen.

Wat is een ander woord voor domineren?

(gedomineerd), heersen; op de voorgrond treden; den baas spelen; dominospelen. als trefwoord met bijbehorende synoniemen: domineren (ww): beheersen, bestrijken, controleren, in de hand hebben, tiranniseren.

Hoe iemand domineren?

Dominante mensen houden ervan om mensen een heftige reactie te ontlokken, want ze hopen dat de ander het opgeeft zodat ze hun zin kunnen krijgen. Werk eraan om je emoties zo min mogelijk te tonen in je reacties. Een heftige reactie is alleen maar aanleiding voor een dominant persoon om nog verder te gaan.

Hoe reageer ik op iemand die dominant is?

Wees duidelijk in je boodschap: geef aan wat je wel en wat je niet wilt én wees duidelijk over je grenzen. Spreek kort en kernachtig: dominante types hebben een hekel aan lange gesprekken en willen snel to the point komen. Behoud oogcontact. Bied een beperkt aantal keuzes; beperk je tot twee mogelijke opties.

Wat is een dominante persoonlijkheid?

Dominante mensen zijn personen die erg overheersend en zelfverzekerd zijn. Ze zijn niet bang voor een confrontatie en zijn daarom vaak recht voor hun raap. Dominante mensen zijn erg goed in het stellen van hun eigen grenzen, maar lopen erg gemakkelijk over de grenzen van een ander heen.

Wat betekent in aanloop naar?

Aanloop definities Uitspraak: [ˈanlop] Verbuigingen: aan|lopen (meerv.) 1) stukje dat je hard rent voor een sprong sport Voorbeeld: `een aanloop nemen om over een sloot te springen` 2) wat iets inleidt Voorbeeld:&n…

Wat betekent te kampen?

kampen – regelmatig werkwoord uitspraak: kam-pen 1. elkaar aanpakken met vuisten, wapens, of andere middelen ♢ in het Bijbelverhaal kampt David met Goliath 2.

Waar wij mee kampen?

Waar kan ik terecht in de gemeente Kampen? Voor deze vragen kun je rechtstreeks contact opnemen met MEE IJsseloevers via 088 633 0 633 of wlz@meeijsseloevers.nl Er is ook een checklist om je te helpen bij het opstellen, evalueren of bijstellen van jouw zorgplan.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven