Wat houdt het vak Natuur Leven en Technologie in?

Wat houdt het vak Natuur Leven en Technologie in?

Het vak dat de naam Natuur, Leven en Technologie heeft gekregen is een geïntegreerd bètavak. Dat wil zeggen dat het vak gaat over onderwerpen op de grensvlakken van de disciplines biologie, natuurkunde, fysische geografie, scheikunde en wiskunde.

Wat is Natuur Leven en Technologie vwo?

Nlt is de afkorting voor het vak Natuur, Leven en Technologie. Het is een keuzevak in de bovenbouw van havo en vwo. Het is speciaal bedoeld voor leerlingen in de natuurprofielen (N&G of N). Binnen dit vak komen meerdere bètavakken samen: biologie, natuurkunde, scheikunde, informatica, aardrijkskunde, en wiskunde.

Welke vakken horen bij welk profiel?

Er zijn vier profielen waar je uit kan kiezen: Cultuur en Maatschappij, Economie en Maatschappij, Natuur en Gezondheid, en Natuur en Techniek. Om de beste profielkeuze te maken, zal je moeten kijken naar welke onderwerpen en vakken jou het meest interesseren en in welke vakken jij goed bent.

Wat is een Profielkeuzevak?

Profielkeuzevakken. Naast de verplichte vakken die je per profiel moet volgen, zijn er ook profielkeuzevakken. Deze vakken mag je zelf kiezen binnen je profiel. Het aanbod verschilt per school.

Waarom zou je NLT kiezen?

Er zijn verschillende redenen om voor nlt te kiezen. De meeste leerlingen benoemen vooral de breedheid van het vak, veel variatie, voor ieder wel wat leuks, maar ook verdieping op bestaande vakken. Dat het geen centraal examen heeft, wordt ook door vele leerlingen benoemd.

Wat is het vak Algemene Natuurwetenschappen?

Algemene natuurwetenschappen (anw) is een schoolvak in het Nederlandse voortgezet onderwijs dat sinds 1998, door de invoering van de tweede fase, aan de bovenbouw van de havo en het vwo gegeven wordt. Vanaf 2007 verviel het als verplicht vak voor de HAVO.

Wat is D in wiskunde?

Wiskunde D is bedoeld voor leerlingen op het HAVO en VWO in de natuurprofielen (Natuur & Gezondheid en Natuur & Techniek) die een exacte (technische) studie gaan volgen. Voorwaarde is dat de leerlingen Wiskunde B volgen. Voor leerlingen in de andere profielen kan het worden gekozen in de vrije ruimte.

Welke vakken examen vwo?

Vakken voor het examen VWO

 • Talen. Nederlands, Engels, Frans, Duits.
 • Maatschappijvakken. Aardrijkskunde, Economie, Geschiedenis.
 • Exacte vakken. Biologie, Natuurkunde, Scheikunde.
 • Kunstvakken en lo. Kunst, Handvaardigheid, Tekenen, Textiele vormgeving en Muziek.
 • We wensen je veel succes met het examen VWO!

Welke vakken heb je op de havo?

Iedere havo-leerling heeft de volgende verplichte vakken in de bovenbouw:

 • Nederlandse taal en literatuur;
 • Engelse taal en literatuur;
 • rekenen (telt niet mee voor eindexamen);
 • maatschappijleer;
 • culturele en kunstzinnige vorming (CKV);
 • lichamelijke opvoeding.

Welke vakken heb je in havo 4?

Leerjaar 4 In leerjaar vier volgen de leerlingen op het havo de volgende vakken: Nederlands, Engels, maatschappijleer, lichamelijke opvoeding en (een combinatie van) beeldende vorming, dans of drama. Dit wordt vaak ingevuld door het vak CKV. Dit is het gemeenschappelijk deel (art. 14 lid 1 WVO).

Wat kan je met NLT?

NLT is een interdisciplinair bètavak. Bij NLT staan de vaardigheden natuurwetenschappelijk onderzoek doen, modelleren en ontwerpen centraal. Het vak NLT is bedoeld als aanvulling en verdieping op het onderwijs in de profielvakken aardrijkskunde, biologie, natuurkunde, scheikunde en wiskunde.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven