Wat is 1e klas NS?

Wat is 1e klas NS?

De eerste klas heeft een hoger tarief dan de tweede klas en onderscheidt zich door comfortabelere, ruimere zitplaatsen, meer beenruimte en regelmatig extra faciliteiten, zoals aansluitingen voor werken met laptops.

Wat gebeurt er als je eerste klas zit?

Als uw vervoersbewijs geldig is voor de 2e klas en u neemt plaats in de 1e klas, dan reist u in de eerste klas zonder een geldig vervoersbewijs. Bij controle kan de conducteur u in dat geval een Uitstel van Betaling uitreiken, verhoogd met de wettelijke boete van €50.00.

Hoeveel kost upgrade 1e klas NS?

In de 1e klas reizen op een Keuzedag kost € 5. Zet eerst je Keuzedag op je OV-chipkaart voordat je van klasse wisselt. Voor Keuzedagen geldt: Ga naar een NS-kaartautomaat.

Wat kost een Klassewissel?

Reist u alleen op saldo , dan kost de klassewissel zelf niets, maar u betaalt natuurlijk wel een ander tarief.

Waarom hebben treinen eerste klas?

Nu is de eerste klasse een goed product om ergens rustig te zitten en voor een oudere om een zitplaats te vinden tegen iets extra betalen. Met klasse of hogere stand heeft het niets meer te maken maar met iets meer betalen voor comfort.

Is mijn NS Business Card 1e klas?

Met NS-Business Card reist u op rekening in trein, tram, bus en metro. Maandelijks krijgt u voor alle reiskosten een factuur op basis van uw verbruik en de klasse waarin u reist (1e of 2e klas). De kosten voor treinreizen bij NS vindt u in de Reisplanner.

Kan je een boete krijgen als je in de eerste klas zit?

Krijg ik een boete als… Krijg ik een boete als ik met een 2e-klas-kaartje in de 1e klas zit? Ja, op dat moment heb je geen geldig vervoerbewijs voor de 1e klasse. Je krijgt dan een boete van 50 euro plus de kosten van een 1e-klasticket en administratiekosten.

Is stiltecoupé eerste klas?

Zowel in de eerste als in de tweede klas vind je stiltecoupé’s. In dubbeldekkers zijn ze altijd te vinden op de bovenste verdieping, omdat je dan wat verder van het spoor zit en dus iets minder lawaai hoort van de trein die over het spoor rijdt.

Wat zijn de kosten van een OV-chipkaart?

Prijs OV-chipkaart De verkoopadviesprijs van een OV-chipkaart is vastgesteld op € 7,50. Vervoerders kunnen zelf bepalen welke prijs zij de reiziger in rekening brengen. Kijk voor actieprijzen bij je ov-bedrijf. Koop je een anonieme OV-chipkaart bij een balie, dan kan hiervoor een toeslag in rekening gebracht worden.

Hoeveel kost 1ste klas trein?

Losse treinkaartjes

Los treinkaartje Prijs 2e klas + 1e klas
1e klas enkele reis en dagretour OV-chipkaart NS-Business Card Eenmalige chipkaart E-ticket Prijs afhankelijk van traject
Dagkaart hond € 3,30
Groepsticket voor 4 personen € 32
Groepsticket persoon 5 t/m 7 extra € 2

Wat kost een NS abonnement 65 plus?

Nog meer voordelen. 7 Keuzedagen per jaar voor € 26 (2e klas) of € 51,00 (1e klas) als je 60 jaar of ouder bent.

Heeft Arriva 1e klas?

In onze nieuwe en vernieuwde treinen vind je geen eerste klas meer, maar een volledige trein met dezelfde hoogwaardige kwaliteit en voorzieningen. Omdat de eerste vernieuwde treinen vanaf 16 juli 2020 al rijden, verdwijnt het eerst klas tarief op de Noordelijke Lijnen al op 1 september 2020.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven