Wat is asfaltverharding?

Wat is asfaltverharding?

Asfaltverharding is één van de bekendste soort verhardingen. Het mengsel van asfalt bestaat uit minerale bestanddelen, zoals stenen, zand en vulstof, met een bitumineus bindmiddel. Asfaltverharding kenmerkt zicht daarnaast door de feiten dat het snel is aan te leggen en het vrijwel direct te gebruiken is.

Wat is overlagen dakbedekking?

Aanbrengen nieuwe laag bitumen over oude Dakdekkers gebruiken een brander tijdens het aanbrengen van bitumen dakbedekking. De nieuwe dakbedekking wordt verhit, de hitte maakt het bitumen vloeibaar en kleverig. De dakdekker plakt de laag vervolgens over de oude laag heen.

Wat is een Bitumendak?

Bitumen kennen we ook als roofing of dakleer. Het wordt voornamelijk gebruikt als dakbedekking op platte daken, maar kan in principe ook op een licht hellend dak geplaatst worden. Het is een materiaal dat vervaardigd wordt uit aardolie.

Wat is een bitumen dakbedekking?

Bitumen dakbedekking, ook dakleer of roofing genoemd, is een van de mogelijke dakdichtingen voor platte daken. Bitumen is een substantie vervaardigd uit aardolie. Vroeger was het materiaal niet altijd van de beste kwaliteit, maar tegenwoordig wordt bitumineuze dakbedekking gemaakt met gemodificeerde bitumen.

Hoe werkt een asfaltcentrale?

Asfalt wordt geproduceerd in een asfaltcentrale door minerale aggregaten (zand, grind en steenslag) en optioneel oud asfaltgranulaat te mengen met bitumen en vulstoffen. Om de verwerkbaarheid en de hechtingseigenschappen van het bitumen te verhogen wordt het verwarmd toegevoegd in de menger.

Wat is Leislag dakbedekking?

Tegenwoordig bestaan er gemodificeerde bitumen die veel beter tegen uv-straling kunnen. Er zijn bijvoorbeeld dakbanen verkrijgbaar die afgewerkt worden met leislag of granulaatkorrels. Die kunststof zorgt voor een betere bescherming bij blootstelling aan uv-straling.

Wat voor soort dakbedekking?

Hieronder een overzicht van de meest voorkomende dakbedekkingen en hun eigenschappen.

  • 1) Dakpannen.
  • 2) Leien dakbedekking.
  • 3) Dakplaten.
  • 4) Rieten dakbedekking.
  • 5) Zinken dakbedekking.
  • 6) Extensief groendak.
  • 1) EPDM dakbedekking.
  • 2) Bitumen dakbedekking.

Hoe lang houdt een bitumen dak?

Bitumen dakbedekking, gemaakt van teer, wordt het meest gebruikt en gaat ongeveer 30 jaar mee.

Hoe lang blijft bitumen dakbedekking goed?

Wat kan op bitumen?

Leg iets op je bitumen dakbedekking Als je wel een daktoegang hebt maar verder (nog) geen kant-en-klaar terras dan kun je uiteraard je stoeltjes, tafel en barbecue uitstallen op de bestaande dakbedekking.

Hoe wordt asfalt geproduceerd?

Productie van asfalt Asfalt wordt geproduceerd in een asfaltcentrale door minerale aggregaten (zand, grind en steenslag) en optioneel oud asfaltgranulaat te mengen met bitumen en vulstoffen. Het bitumen wordt in geïsoleerde en verwarmde bitumentanks op temperatuur gehouden.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven