Wat is belangrijk in klantcontact?

Wat is belangrijk in klantcontact?

Klantcontact verhoogt je klanttevredenheid Door een goede klanttevredenheid bind je je klanten, uit onderzoek blijkt namelijk dat wanneer een klant gemak ervaart er 94 procent meer kans is op herhaalaankopen (Travel College, 2019). Het opvragen van feedback en luisteren naar je klant is daarom essentieel.

Wat is het doel van customer service?

Een medewerker klantenservice (ook wel medewerker customer support) is iemand die namens een organisatie klanten te woord staat per telefoon en/of e-mail. Vaak gaat het om klanten die een vraag of klacht hebben over het product of de dienstverlening van het bedrijf.

Hoe lever je goede service?

De definitie van goede service is veranderd

 1. Snelle service (‘realtime’ of ‘altijd en overal’ in marketingtaal)
 2. Persoonlijke service.
 3. Een consistente ervaring gedurende de service.
 4. Proactieve service, waarbij een oplossing wordt geboden voordat er überhaupt sprake is van een probleem of disruptie.

Waarom telefonisch klantcontact?

Telefonisch goed bereikbaar zijn is voor veel consumenten een must als het gaat om klantervaring. Maar ook voor jou als bedrijf is het een laagdrempelige manier van klantcontact. Jij kunt makkelijker klachten afhandelen en klanten kunnen sneller vragen stellen en afspraken maken.

Wat is een klantcontact?

Wat is klantcontact? Klantcontact is elk direct contact moment tussen een leverancier en een afnemer. Dat kan in elke fase van het wel- of niet klant zijn. Contacten met potentiele klanten of zelfs ex-klanten vallen wat ons betreft ook onder de noemer klantcontact.

Is het klantcontact of klantencontact?

Jules Odekerken, directeur/eigenaar van KSi, kan het niet genoeg benadrukken: “De twee begrippen worden vaak door elkaar en zonder onderscheid gebruikt.” Onterecht vindt hij. “Het managen van klantcontact is een proces”, zegt Jules Odekerken.

Hoe belangrijk is customer service?

Een goede service richting klanten blijkt voor consumenten van doorslaggevend belang bij de afweging om wel of geen zaken te doen met een bedrijf. De helft van de Nederlanders zegt, juist in de huidige economische situatie, een goede klantenservice buitengewoon belangrijk te vinden.

Wat is telefonisch contact?

Telefonisch – bn. door middel van de telefoon : telefonisch gesprek; woonhuis en kantoor zijn telefonisch verbonden.

Wat betekent telefonisch contact opnemen?

gesprek waarbij iemand vragen stelt en een ander antwoordt Voorbeelden: `een telefonisch vraaggesprek`, `een vraaggesprek met een beroemdheid dat in een ti……

Wat is belangrijk in klantcontact?

Wat is belangrijk in klantcontact?

Alleen door goed te luisteren, kun je klanten verder helpen. Probeer de vraag of het probleem van de klant zo goed mogelijk te begrijpen. Je kunt dan heel gericht vragen stellen en het gesprek daardoor kort en bondig, maar vooral zo efficiënt mogelijk houden.

Welke 3 vaardigheden zijn belangrijk bij klantcontact?

Omgaan met klanten aan de telefoon, via e-mail of in live chat vereist verschillende vaardigheden. Een goede klantenservice medewerker heeft de tact van een diplomaat nodig, de verbale vermogens van een politicus, het inlevingsvermogen van een therapeut en het goede humeur van een welwillende vriend.

Is klantenservice leuk?

Een baan als telefonisch medewerker klantenservice is leuk en afwisselend. Je leert een organisatie echt kennen. Je raakt goed op de hoogte van de verschillende producten. Vaak kun je ook nog parttime werken.

Waar moet een klantenservice aan voldoen?

10 tips voor uitstekende klantenservice

 1. Zorg dat jouw klanten op meerdere manieren in contact met je kunnen komen.
 2. Stuur een ontvangstbevestiging.
 3. Los problemen van klanten meteen op.
 4. Wees niet bang voor teveel communicatie met de klant.
 5. Overtref de verwachtingen van de klanten.
 6. Inspireer klanten en reik nieuwe ideeën aan.

Is het klantcontact of klantencontact?

Jules Odekerken, directeur/eigenaar van KSi, kan het niet genoeg benadrukken: “De twee begrippen worden vaak door elkaar en zonder onderscheid gebruikt.” Onterecht vindt hij. “Het managen van klantcontact is een proces”, zegt Jules Odekerken.

Wat zijn drie eigenschappen die een callcenter medewerker moet hebben?

Praat duidelijk, begroet de beller vriendelijk en gebruik geen vakjargon. Een medewerker met goede communicatieve vaardigheden wekt vertrouwen op bij klanten, wat leidt tot een positieve ervaring met het bedrijf. De telefoondienst van SecretariA wordt uitgevoerd door communicatief sterke telefonisten.

Wat is een KCC medewerker?

De medewerker klantcontactcentrum (KCC) is een te vaak onderschatte belangrijke functie binnen woningcorporaties. Een medewerker KCC is het eerste contactpunt voor huurders. Alle vragen komen bij jou binnen en daarom weet je van alle onderwerpen wat, ben je flexibel en werk je vaak onder grote druk.

Wat is het doel van klantenservice?

Je ondersteunt klanten over bestaande producten en diensten en geeft advies over nieuwe producten. Ook probeer je nieuwe klanten met vragen over producten en diensten binnen te halen. Hiervoor is het uiteraard belangrijk dat jij als medewerker klantenservice commerciële kansen snel weet te signaleren.

Welk bedrijf heeft de beste klantenservice?

Bedrijven die zich willen onderscheiden van de concurrentie ontkomen er vandaag de dag niet meer aan hun klanten uitmuntende service te bieden. Uit onderzoek van KPMG blijkt dat het Britse Lush in Nederland de beste klantenservice biedt, gevolgd door Simyo en Bol.com.

Hoe klantenservice inrichten?

Wij denken mee en geven vijf concrete tips voor het inrichten van een klantenservice voor de startende webshop.

 1. Bepaal de service die past bij je business.
 2. Kies de juiste kanalen.
 3. Kies de juiste software.
 4. Maak je service meetbaar.
 5. Zorg ervoor dat je flexibel bent.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven