Wat is beter bier of frisdrank?

Wat is beter bier of frisdrank?

De winnaar. Om terug te komen op de vraag is bier gezonder dan cola? Ja, de gezondste optie is het alcoholvrije biertje. Het schijnt zelfs zo te zijn dat er een placebo-effect optreedt bij het drinken van alcoholvrij bier, waardoor er toch het gevoel van lichtelijk aangeschoten ontstaat.

Wat is slechter alcohol of frisdrank?

Niet alleen suiker is de boosdoener Suiker, en dan met name in frisdrank en vruchtensap: dat is pas een dikmaker, zo wordt gedacht. Natuurlijk, maar vergeet ook de alcohol niet! Alcohol levert per gram zelfs meer calorieën dan suiker en wekt ook nog de eetlust op. Alcohol is dus nog slechter voor de lijn dan suiker.

Is 0.0 bier gezonder dan frisdrank?

Bier zonder alcohol of frisdrank Frisdranken zitten bomvol suiker, waar bier juist uit ingrediënten als graan, hop en gist bestaat. Je zou dus denken dat alcoholvrij bier gezonder is dan frisdrank. En dat klopt: cola bevat al gauw tien keer zoveel suiker dan een gewoon, alcoholvrij biertje.

Is alcohol vrij bier gezonder?

Ja, alcoholvrij bier is een gezondere keuze dan bier met alcohol. Met het drinken van alcoholvrij bier krijg je vrijwel geen alcohol en ook minder calorieën binnen. Het is ook een veiligere keuze als je nog moet autorijden of fietsen of als je zwanger bent.

Waar zitten meer calorieën in bier of cola?

Wat is het aantal calorieën in frisdrank en alcoholische drankjes?

Soort drank Alcoholpercentage Calorieën
Cola (200ml) 0% 74
Alcoholvrij bier (250 ml) 0,1% 55
Bier (250 ml) 5% 100
Speciaalbier 5-10% 105-208

Wat is slechter suiker of alcohol?

Gezonde dorstlessers zijn gesuikerde (fris)dranken of alcohol allesbehalve. Frisdranken leveren geen nuttige voedingsstoffen aan. Ze bevatten bovendien veel suikers én bezorgen je minder snel een verzadigd gevoel, waardoor je meer gaat eten of drinken.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven